Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre diu “no” al transvasament de l’Ebre

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre diu “no” al transvasament de l’Ebre
16/09/2011

“El riu Ebre és una qüestió de gran rellevància i sensibilitat per a les Terres de l’Ebre. Per aquest motiu, des del Consell Comarcal, hem de reiterar la nostra negativa a un hipotètic transvasament del Riu Ebre i hem de defensar i exigir un cabal ambiental mínim en el tram final del Riu”. D’aquesta manera s’ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, una vegada s’ha aprovat per unanimitat la moció en contra del transvasament del Riu Ebre.

El president ha instat al Govern de l’Estat a què compleixi la directiva marc europea. Una directiva que des de l’administració central fa temps que s’està incomplint. Al mateix temps, Soler ha volgut “agrair la voluntat de consens per defensar el territori de forma unànime i conjunta” i ha reiterat que d’aquesta manera el Ple “ha mostrat el compromís dels grups comarcals en defensa del Riu Ebre”.

En el plenari d’avui també s’han aprovat altres punts. En relació a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el plenari ha aprovat dues mocions en defensa de la llengua catalana. En aquest sentit, les mocions presentades de forma separada per CIU i ERC, han estat aprovades pels vots de CIU, ERC i PSC. Per la seva banda, el PP s’ha abstingut en ambdues.

Paral·lelament, per unanimitat, s’han aprovat les bases per l’atorgament d’ajuts per atendre situacions d’urgència puntuals i necessitats bàsiques de subsistència per a l’any 2011. Alhora, també s’ha ratificat la signatura del protocol addicional per al 2011 al contracte programa de serveis socials.

Finalment i entre d’altres temàtiques, també cal destacar un altre acord per unanimitat del plenari ha estat l’aprovació d’un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Baix Ebre i l’empresa Forestal Catalana, S.A. per tal de col·laborar recíprocament en la realització dels treballs de manteniment d’infraestructures relacionades amb la lluita contra el cargol poma i incrementar la jornada als operaris dels plans d’ocupació del cargol poma fins al 85%.