Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre dóna suport a la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre dóna suport a la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya
25/01/2013

En la seva sessió plenària, l’ens comarcal del Baix Ebre ha aprovat, amb 16 vots favorables (11 CIU, 4 ERC i 1 PSC), 3 vots en contra (2 PP i 1 PSC), 3 abstencions (3 PSC) i un conseller del PSC que ha optat per no fer efectiu el vot, una moció de suport, subscrita per CIU i ERC, a la declaració de sobirania i invocació del dret a decidir del Parlament de Catalunya.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “el Parlament de Catalunya ha iniciat un procés històric que ha de permetre que el poble català decideixi lliurement i de manera expressa quin ha de ser el seu futur com a país. I, en aquest sentit, les institucions del territori han de formar part d’aquest camí que ha de culminar donant la veu al poble”.

Bases subvencions AMPA

En el transcurs de la sessió, l’ens comarcal també ha aprovat, per unanimitat, les bases de subvenció de les AMPA. Aquestes tenen la finalitat de concedir subvencions o ajuts econòmics per a la realització d’activitats, fora d’horari lectiu, adreçades a alumnes d’infantil, primària i secundària per al curs escolar 2012/2013.

Conveni Serveis Socials amb Ajuntaments de la comarca

El plenari ha aprovat, per unanimitat, els convenis marc amb els diferents ajuntaments de la comarca del Baix Ebre en relació amb la prestació dels serveis socials d’atenció primària. D’aquesta manera l’ens comarcal podrà continuar prestant aquest servei social bàsic als municipis de la comarca.

Mocions xarxa ferroviària, dèficit Catalunya i suport col•legi advocats

En el transcurs de la sessió plenària també s’han presentat diferent mocions relacionades amb temàtiques de l’actualitat general. En aquest sentit, s’ha aprovat per unanimitat una moció presentada per ERC que demana un servei ferroviari digne a les Terres de l’Ebre atesa l’actual manca d’infraestructures que sofreix el territori. Aquesta moció, entre altres coses, és la parada de l’Euromed a l’Aldea i la renovació dels combois ferroviaris que circulen per les vies de les Terres de l’Ebre.

Alhora, també s’ha aprovat una proposició de CIU, PSC i ERC, amb els vots favorables dels mateixos grups, i l’abstenció del PP, que reclama a l’Estat Espanyol que no centrifugui el seu dèficit amb Catalunya. D’aquesta manera, es demana que la distribució del dèficit es realitzi de forma equiparable entre l’estat i les comunitats autònomes.

Finalment, el plenari del Consell Comarcal del Baix Ebre ha mostrat conjuntament el seu rebuig a qualsevol proposta legislativa que tingui com a conseqüència la supressió del Col•legi Professional d’Advocats i Advocades de Tortosa.