Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre enllesteix els treballs de senyalització del perllongament de la Via Cicloturista que uneix la Via Verda amb la desembocadura de l’Ebre

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre enllesteix els treballs de senyalització del perllongament de la Via Cicloturista que uneix la Via Verda amb la desembocadura de l’Ebre
09/08/2013

El Consell Comarcal del Baix Ebre i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona han signat un conveni en què la Diputació destina una partida de 24.000€ al Consell Comarcal per finançar la senyalització de la Via Cicloturista que uneix la Via Verda amb la desembocadura de l’Ebre i, en aquest cas, en el recorregut que transcorre pel terme municipal de Deltebre.

La inversió total del projecte ascendeix a 34.000€, dels quals 10.000€ s’aporten per part del Consell Comarcal del Baix Ebre. Aquesta senyalització s’ha dut a terme en les últimes setmanes i estarà en funcionament a partir d’avui. Aquesta consta de mobles expositors, plafons direccionals, plafons informatius i de senyalització horitzontal mitjançant pintura dels senyals al terra. A banda, aquesta nova fase comptarà amb una àrea de lleure en el recorregut de la via cicloturista al seu pas pel Parc del Riu de Deltebre, en col·laboració amb l’Ajuntament de Deltebre.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “el fet de donar continuïtat a la Via Verda fins la desembocadura serà un factor importantíssim per a promocionar la comarca i generar activitat econòmica unint els dos parcs naturals com a principals atractius turístics”. En aquest sentit, Soler ha apuntat que “disposar d’una via verda en condicions i ben senyalitzada és un dels atractius i actius turístics més destacats i primordials per al desenvolupament econòmic i turístic de la comarca del Baix Ebre”.

El conseller de Turisme, Alfredo Ferré, ha manifestat que “des de l’ens comarcal s’està realitzant una aposta clara i decidida per tal de dinamitzar el turisme del territori impulsant la Via Verda, entre d’altres aspectes”. El conseller de Turisme també s’ha mostrat convençut que “la connexió amb la desembocadura del riu Ebre potenciarà l’atractiu turístic de la Via”.

La Via Verda al Baix Ebre s’inicia a la capital de la comarca del Baix Ebre, Tortosa, i travessa les poblacions de Roquetes, Jesús, Aldover, Xerta i Benifallet, des d’on continua per la comarca veïna de la Terra Alta. Des de Tortosa, i en sentit sud, la nova Via Cicloturista travessa entre els caps d’arrossars fins arribar a la desembocadura del riu Ebre i uneix el Parc Natural dels Ports i el Parc Natural del Delta de l’Ebre.