Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre estableix el seu full de ruta mitjançant el Programa d’Actuació Comarcal 2013-2016

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre estableix el seu full de ruta mitjançant el Programa d’Actuació Comarcal 2013-2016
28/12/2012

L’ens comarcal del Baix Ebre ha presentat el Programa d’Actuació Comarcal (PAC) que ha d’establir el full de ruta de la corporació en el període 2013-2016. El PAC inclou els serveis, les activitats i les obres que s’han de dur a terme, així com els recursos, previsions i mecanismes per tal d’efectuar-los.

En l’acte de presentació han assistit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el vicepresident de Dinamització Econòmica, Xavier Royo, el vicepresident d’Afers Interns, Joaquim del Pino, la vicepresidenta de Foment de la Cohesió Social, Júlia Celma, la vicepresidenta de Foment de la Cohesió Social, Roser Caballeria, el conseller comarcal de Cultura i Polítiques d’Integració, Joan Font, el conseller comarcal d’Infància i Adolescència, Rubén Lallana, i el conseller comarcal d’Habitatge, Antoni Montagut.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “el PAC defineix de manera sensata i amb un alt grau de reflexió les línies estratègiques d’actuació de l’ens comarcal per als propers 4 anys”. En aquest sentit, Soler ha destacat que “aquest vol garantir tota la cobertura de serveis públics que s’estan realitzant, aprofundir i optimitzar els recursos de l’ens comarcal per tal de prestar més serveis, i enfortir la coordinació entre els diferents municipis del Baix Ebre”.

El Programa d’Actuació Comarcal s’ha configurat a partir d’una introspecció dels diferents serveis comarcals. Aquesta introspecció ha servit per buscar un equilibri econòmic dels serveis prestats, garantir els serveis públics i realitzar una anàlisi, amb els tècnics i representants dels ajuntaments de la comarca, de quines han de ser les línies mestres de l’ens comarcal.
El resultat d’aquesta introspecció ha permès desenvolupar el Programa d’Actuació Comarcal per al període 2013 – 2016. Aquest està format per 108 actuacions que fan referència a serveis o activitats existents, per a millorar o per a implementar.

En aquest sentit, entre les diferents i noves actuacions previstes destaquen la implementació de l’aula activa, impuls de la borsa de treball, cursos ocupacionals, ampliació del Viver d’Empreses, impuls de la via cicloturista entre Tortosa i Deltebre, projecte tiquet fresc, projecte de solidaritat, formació en post adopcions, enfortir el catàleg d’assistència municipal i mancomunació de serveis públics, etc. Paral•lelament, el PAC també contempla la continuïtat de la prestació dels serveis que ja s’ofereixen des de l’ens comarcal.