Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre facilita l’accés de vehicles d’emergències al tram jesusenc de la Via Verda

Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre facilita l’accés de vehicles d’emergències al tram jesusenc de la Via Verda
En cas d'un accident, ambulàncies o vehicles de bombers podran accedir-hi a través del Cami de Manxa
21/12/2017

Els vehicles d'emergències i de manteniment tindran un accés directe a la Via Verda del Baix Ebre a través del Camí de Manxa, a l'EMD de Jesús, gràcies al conveni que han signat l'Agrupació de Veïns d'aquest vial particular i el Consell Comarcal del Baix Ebre. Aquest camí, situat a l'encreuament de la Via Verda amb la carretera del Terrer Roig, permetrà que en cas d'un accident els vehicles dels serveis d'ambulància o bombers puguin accedir-hi a través d'una porta que s'hi ha instal·lat.

El conveni, signat pel president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, i els representants de l'Agrupació de Veïns del Camí de Manxa, José Manuel Juárez i José Tomás Tafalla, estipula que en contraprestació la institució comarcal es farà càrrec del manteniment dels vorals del tram que s'utilitzarà per entrar a la Via Verda, d’uns 70 metres, així com dels desperfectes que hi puguin ocasionar els vehicles d'emergències o manteniment.

A més d'aquesta millora en el servei i dels treballs propis de manteniment, el Consell Comarcal ha treballat enguany especialment en garantir la seguretat d'alguns punts de la Via Verda a Aldover on s'hi podien produir despreniments de pedres. També s’ha desbrossat i netejat una zona on s'han localitzat quatre petits dipòsits, que probablement es van utilitzar per emmagatzemar explosius quan es va construir la via ferroviària de la Val de Zafán. A la vegada, s'ha asfaltat la calçada del túnel H i s'ha procedit a fer unes millores en un punt del ferm de la via, a l'estació d'Aldover, que s'esfondrava. Finalment, també aquest any s’ha procedit a la renovació del mobiliari de l’àrea de descans de Jesús. Totes aquestes actuacions han estat finançades a través d’una subvenció de la Diputació de Tarragona.

El president del Consell Comarcal, Enric Roig, acompanyat pel responsable dels serveis de manteniment de la Via Verda, Ramon Prades, ha inspeccionat tots aquests treballs que al llarg d'aquest any han fet els treballadors dels diversos plans d'ocupació i els ha felicitat per la feina feta.