Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre fomenta la integració de persones nouvingudes amb la formació de primera acollida

El Consell Comarcal del Baix Ebre fomenta la integració de persones nouvingudes amb la formació de primera acollida
10/03/2021

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha començat a impartir aquesta setmana dos cursos formatius, un a les instal·lacions d'EbreTerra (Deltebre) i l'altre en línia, per fomentar la integració de persones nouvingudes a la comarca. Es tracta d'una formació que inclou 90 hores de català, 15 hores de coneixements laborals i 15 hores més de coneixement sobre la societat catalana.

"Aquesta formació facilita la integració i minimitza els obstacles que impedeixen a les persones nouvingudes la seua autonomia i igualtat d'oportunitats a causa d'una manca de competències lingüístiques bàsiques o el desconeixement de la societat i l'ordenament jurídic", ha manifestat la consellera comarcal de Serveis Socials, Laura Fabra.

Pel que fa al curs de Deltebre es duu a terme amb la col·laboració de l'entitat Atzavara-Arrels i les classes tenen lloc dilluns i dimecres de 9 del matí a 12 del migdia. En el cas de la modalitat en línia, que es fa amb la col·laboració de l'entitat Avant Ebre, aquesta setmana s'han impartit 15 hores de capacitació TIC al Consell Comarcal del Baix Ebre perquè l'alumnat conegui el funcionament de la plataforma educativa.

Aquesta formació és subvencionada pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Fons Social Europeu i s'emmarca en el Pla Comarcal de Ciutadania i Immigració del Baix Ebre que busca la plena integració de les persones immigrades i els seus familiars a la vida social de la comarca, potenciant la convivència, la cohesió social, la igualtat d'oportunitats i l'accés als recursos col·lectius i serveis públics existents a la comarca.