Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre formalitza la seva adhesió al Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre formalitza la seva adhesió al Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit
03/10/2012

L’Ens comarcal del Baix Ebre i el Servei Català de Trànsit han signat un conveni de col·laboració per a l’adhesió al Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT). Aquest servei, que es va posar en funcionament el passat més de març, té com a finalitat oferir informació i orientació a les víctimes i familiars en les qüestions jurídiques, administratives i psicològiques que cal afrontar després d’un accident de trànsit.
El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, la vicepresidenta de Foment de la Cohesió Social, Roser Caballeria, el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, i la directora dels serveis territorials d’Interior, Eva Ruiz, han formalitzar l’adhesió en un acte celebrat l’ens comarcal.

Aquest acord, segons el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, permetrà “estar al costat d’aquelles persones que pateixen els greuges derivats dels accidents de trànsit per tal d’oferir-los suport psicològic, jurídic o social en el marc del SIAVT”. En aquest sentit, per a Soler, la formalització d’aquest acord “posa de manifest la voluntat compartida de desplegar polítiques actives destinades a donar suport als ciutadans que pateixen les conseqüències d’un accident de trànsit”.

Per la seva banda, el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, ha manifestat que “és important que els consells comarcals disposin d’un pes important atès que aquest servei esdevé més útil quanta més gent el conegui i quanta més gent hi accedeixi”. Aregio ha subratllat que aquest “és un servei orientador que pretén donar resposta a les necessitats d’una persona o entorn familiar que hagi patit un accident de trànsit”.

Des del passat mes de març el SIAVT ha dut a terme uns 350 casos a tota Catalunya. Un 6% d’aquests provenen de les Terres de l’Ebre. El SIAVT, que ha esdevingut una iniciativa pionera a l’Estat, ha estat creat per tal de donar resposta a la situació de gran vulnerabilitat i desorientació en què es poden trobar tant les víctimes com els afectats d'un sinistre viari.