Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre impulsa el programa de mediació i de cessió d’habitatges per al lloguer social

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre impulsa el programa de mediació i de cessió d’habitatges per al lloguer social
20/04/2012

El plenari del Consell Comarcal del Baix Ebre ha ratificat, amb els vots favorables de CIU, PP i ERC, i amb l’abstenció del PSC, el conveni de col•laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a l’assessorament i la gestió de serveis en matèria d’habitatge, i per a impulsar el programa de mediació i de cessió d’habitatges per al lloguer social

Un conveni que, per al president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, té la finalitat “facilitar a la ciutadania la proximitat de les gestions i els serveis relatius a l’habitatge i, alhora, coordinar i desplegar en el territori la prestació dels serveis i la gestió d’ajuts del Pla per al dret de l’Habitatge”.

Conveni oficina jove

Paral•lelament, el plenari del Consell Comarcal del Baix Ebre també ha aprovat, amb els vots favorables de CIU, PP i ERC, i amb l’abstenció del PSC, un conveni per a la gestió de l’oficina jove del Baix Ebre. Aquest, signat per la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Benestar Social i Família, l’Ajuntament de Tortosa i el Consell Comarcal del Baix Ebre, té com a objectiu establir les línies de col•laboració i cooperació mútua en aquest àmbit.

En aquest sentit, i amb la voluntat de simplificar l’estructura administrativa, el Consell Comarcal del Baix Ebre i l’Ajuntament de Tortosa creen l’Oficina Comarcal de Joventut que s’ubicarà al Centre Cívic de Ferreries. D’aquesta manera, les dues administracions uneixen sinergies i prestaran el servei en una mateixa oficina enlloc de prestar-lo, com es feia fins ara, en dues oficines ubicades a llocs diferents.

Aquesta oficina comarcal donarà els serveis d’informació, orientació i/o assessorament i gestió general, servei de treball i emprenedoria, i el servei de salut a tots els joves de la comarca del Baix Ebre.

Fons documental Plataforma Defensa Ebre

Finalment, en el transcurs de la sessió plenària també s’ha aprovat un conveni, per unanimitat, amb la Plataforma en Defensa de l’Ebre per tal que la Plataforma guardi a l’Arxiu Comarcal tot el seu fons documental. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “aquest fons documental és una font de riquesa patrimonial per a la pròpia comarca del Baix Ebre com a conseqüència de la lluita antitransvasament”.