Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre impulsa la millora de camins municipals de la comarca amb una aportació de gairebé 97.000€

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre impulsa la millora de camins municipals de la comarca amb una aportació de gairebé 97.000€
16/10/2012

L’ens comarcal del Baix Ebre ha aprovat les subvencions en relació al pla de millora de camins municipals de la comarca. Aquest pla té la finalitat de concedir subvencions a ajuntaments i entitats municipals descentralitzades per tal d’arranjar i millorar els camins públics municipals.

Enguany, els pobles que es beneficiaran d’aquests ajuts són l’Ampolla, Deltebre, EMD Jesús, el Perelló, Roquetes i Tortosa. D’aquesta manera, l’ens comarcal del Baix Ebre, mitjançant el conveni de col•laboració amb la Diputació de Tarragona, aportarà entre tots aquests municipis una subvenció de 96.910€.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha volgut agrair l’entesa que ha existit entre les administracions a l’hora d’establir les necessitats i prioritats del pla de camins. Alhora, Soler ha destacat que “la realització d’aquest Pla ha de permetre configurar una xarxa local de camins que s’adapti a les necessitats del nostre territori i que doni resposta a les necessitats dels ciutadans de la comarca”.

Per la seva banda, el vicepresident de Territori i Sostenibilitat, Tomàs Castells, ha remarcat que “la millora de totes aquestes carreteres suposarà un benefici directe per a totes aquelles persones que diàriament transiten per aquestes vies”. Castells ha afegit que “es continuarà treballant en la mateixa línia per tal de generar actuacions que repercuteixin positivament en el ciutadà de la comarca”.

Arranjament i millora de camins

Tot i que una part de la subvenció s’atorga de manera lineal entre els diferents municipis beneficiaris, la part més substancial es distribueixen en relació a les característiques pròpies del municipi. Així, el municipi amb una major subvenció ha estat Tortosa amb més de 26.000€. Seguit de Deltebre -19.131€- Roquetes -18.391€- el Perelló -15.682€- l’Ampolla -9.779€- i EMD Jesús -7.533€.

Tant a Tortosa, l’Ampolla i Roquetes es realitzarà l’arranjament de diversos camins municipals. En el cas de Deltebre, es realitzarà la reparació de camins rurals, a l’EMD Jesús es condicionarà el camí del Calvari i, finalment, a el Perelló es condicionarà el camí de Puig Moltó, Torre dels Moros i Suis.

Les subvencions ajudaran als ajuntaments a costejar el cost total de l’obra. No obstant, d’aquest cost total, els municipis n’hauran d’assumir el 20%. Cal afegir que, l’any vinent, la resta de poblacions de la comarca del Baix Ebre es podran beneficiar d’aquesta subvenció.