Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre inaugura l’ampliació del Viver d’Empreses Baix Ebre Innova

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre inaugura l’ampliació del Viver d’Empreses Baix Ebre Innova
02/08/2013

L’ampliació donarà majors oportunitats als emprenedors de la comarca i més facilitats als empresaris que ja estan presents a les instal·lacions. En aquest sentit, amb aquestes obres i adequacions, s’han adequat 7 despatxos addicionals i modulables, 1 sala polivalent per a realitzar formació, 1 sala de coworking i 1 sala de reunions per als viveristes.

L’ampliació de Baix Ebre Innova ha estat inaugurada pel president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el president de Baix Ebre Innova, Xavier Royo, i el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “l’ampliació del Viver d’Empreses és una gran notícia per als emprenedors i empresaris de la comarca atès que aquesta permetrà donar acollida a noves idees de negoci i projectes empresarials”. Per a Soler, en un context com l’actual “és rellevant realitzar polítiques que apostin per la dinamització econòmica, o sigui, per generar riquesa i treball al nostre territori”. Soler ha volgut agrair al conseller Pelegrí els ajuts del fons LEADER ja que sense aquests no s’hagués pogut dur a terme l’actuació. En aquest sentit, Soler ha mostrat la seva satisfacció perquè “aquesta és una obra que prioritza la reversió econòmica de la mateixa i que el seu finançament ha estat generat, principalment, per fons aliens i amb una aportació mínima per part dels recursos propis del Consell Comarcal”.

I és que les obres, que han ascendit a un import final de 400.000€, han estat finançades en un 80% pels fons europeus LEADER que gestiona el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya; la resta s’ha finançat amb un conveni amb el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, amb un import de 125.000€ i aportació de fons propis del Consell Comarcal (5%).

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, ha subratllat que “ l’ampliació és una gran fet per a la comarca del Baix Ebre ja que aquesta permet reforçar l’emprenedoria del país i generar noves oportunitats per a les persones del territori”.

Despatxos plens

Els nous despatxos inaugurats ja estan preassignats a causa de la demanda existent. Un fet que, per al president de Baix Ebre Innova, Xavier Royo, mostra que “l’ampliació ha estat més que necessària ja que la demanda d’emprenedors que volen implantar el seu negoci al Viver d’Empreses és constant”. Per a Royo, des de l’administració “s’han de buscar les solucions oportunes per tal de facilitar l’accés a la gent jove que té un projecte”.

Amb aquesta ampliació, el Viver d’Empreses i centre de negocis Baix Ebre Innova disposa de 22 despatxos, 7 naus, 4 sales de formació, 1 sala coworking, 2 sales de reunions, l’auditori, el bar i el telecentre.

En el transcurs de l’acte, que també ha comptat amb la presència de diversos representants institucionals i del sector econòmic i social del Baix Ebre, s’han visitat les instal•lacions noves i també s’ha realitzat un recorregut pels diferents despatxos i naus que ja estan en funcionament.