Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre, l’Ajuntament de Deltebre i l’Ajuntament de l’Aldea presenten una via cicloturística per unir turísticament la comarca amb la Via Verda

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre, l’Ajuntament de Deltebre i l’Ajuntament de l’Aldea presenten una via cicloturística per unir turísticament la comarca amb la Via Verda
31/10/2012

Aquesta via té l’objectiu de dur a terme la creació d’una nova ruta turística, de més de 50 quilòmetres, que començaria des del km 0 a Tortosa i arribaria fins a la desembocadura del riu Ebre. L’adequació d’aquest itinerari permetria la unió entre el Parc Natural dels Ports i el Parc Natural del Delta de l’Ebre mitjançant el camí natural de la Via Verda.

A l’acte de signatura del conveni, celebrat a l’ens comarcal, han assistit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el vicepresident de Dinamització Econòmica, Xavier Royo, el conseller de Turisme, Alfredo Ferré, l’alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, i l’alcalde de l’Aldea, Dani Andreu.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “aquesta és una de les actuacions fonamentals i urgents que permetrà vertebrar i unir la comarca turísticament mitjançant una via cicloturística”. Soler ha explicat que “la Via Verda suposa un gran atractiu turístic de la comarca i, amb aquesta nova via, es podrà perllongar i aprofitar el potencial del Baix Ebre”. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre ha agraït l’aportació econòmica del patronat de turisme de la Diputació de Tarragona que farà possible aquesta actuació.

Per la seva banda, l’alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, ha agraït “el treball i l’esforç que ha realitzat el Consell Comarcal del Baix Ebre en aquesta futura actuació”. Aspa ha explicat que “aquesta via és força important ja que al Delta hi ha mancances importants en la senyalització i a més permetrà unir l’ermità de l’Aldea i la porta d’entrada de Deltebre amb el Parc Natural del Delta”. Finalment Aspa ha reclamat que el ministeri engegui el projecte que ha d’unir el terme municipal de l’Aldea fins a la desembocadura de l’Ebre per la façana fluvial.

Al seu torn, l’alcalde de l’Aldea, Dani Andreu, ha detallat que aquest projecte “continua amb la dinàmica d’ampliar el tram de la Via Verda per aconseguir el somni d’arribar de la Terra Alta fins a la desembocadura”. Andreu ha explicat que “la unió de la comarca a través d’aquesta ruta permetrà potenciar la dinamització turística del territori”.

El projecte presentat es realitzarà en dues fases. La primera fase s’iniciarà des de l’antic pont del ferrocarril de Tortosa, que transcorre pel Passeig de Ribera de la capital del Baix Ebre, el camí del Mig i per l’antiga via de Tortosa a València fins arribar a l’Aldea. La segona fase, que estarà acabada al llarg de l’any 2013, unirà l’Aldea fins a Deltebre.

A més de reforçar els atractius propis de la comarca, aquesta ruta té la finalitat de convertir aquest patrimoni públic en un eix de turisme interior mitjançant un equipament esportiu, recreatiu i turístic. En aquest sentit, s’adequarà una àrea de lleure a l’Aldea per als visitants de la via.

Per tal de realitzar aquestes actuacions, l’Ajuntament de Deltebre i l’Ajuntament de l’Aldea autoritzen la senyalització a l’ens comarcal de diferents camins municipals per tal que aquest dugui a terme les adequacions pertinents i la senyalització vertical i horitzontal per utilitzar aquests espais com a via cicloturística.