Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre, l’Ajuntament de Tortosa i l’Ajuntament de l’Ametlla arriben a un acord per garantir el finançament del transport escolar no-obligatori

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre, l’Ajuntament de Tortosa i l’Ajuntament de l’Ametlla arriben a un acord per garantir el finançament del transport escolar no-obligatori
22/09/2012

El plenari del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat, per unanimitat, els respectius convenis entre l’ens comarcal i els municipis de Tortosa i L’ametlla per al finançament del transport escolar no-obligatori.

L’acord entre l’ens comarcal del Baix Ebre i l’Ajuntament de l’Ametlla ja es realitza anualment des dels últims anys. Enguany, aquest acord també s’ha fet extensiu a l’Ajuntament de Tortosa. Per al president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, “aquest acord amb l’ajuntament de Tortosa permetrà que els alumnes de Vinallop i Campredó podran gaudir de transport escolar no-obligatori gratuïtament”.

En el transcurs del plenari, Soler ha reclamat dur a terme una modificació de la normativa espanyola en aquest àmbit de forma urgent per tal que prevalgui el criteri de distància i no el de terme municipal, com fins ara, per establir si el transport escolar és obligatori i, per tant, gratuït o no obligatori i, conseqüentment, de copagament.

Beques per a cursar el Postgrau “Gestió d’empreses de turisme i oci” de la URV

Un dels altres punts destacats del plenari ha estat l’aprovació, per unanimitat, de la segona convocatòria dels ajuts per a cursar el Postgrau en Gestió d’empreses de turisme i oci que imparteix la Universitat Rovira i Virgili.
Per al president del Consell Comarcal del Baix Ebre, “s’ha realitzat un esforç extraordinari per tal de fomentar una activitat de gran valor afegit que permetrà que el territori disposi de perfils qualificats en l’àmbit del turisme”.

Conveni amb l’Ajuntament de l’Aldea i l’Ajuntament de Deltebre

En el transcurs de la sessió plenària també s’ha aprovat, per unanimitat, el conveni a signar amb l’Ajuntament de l’Aldea i l’Ajuntament de Deltebre per tal de senyalitzar i adequar la continuació de la Via Verda cap a la desembocadura de l’Ebre, al terme municipal de Deltebre. En la mateixa sessió i a tal efecte, el Consell Comarcal ha aprovat un altre conveni de col•laboració, en aquest cas, amb la Diputació de Tarragona per poder realitzar aquestes actuacions de senyalització i adequació.

També cal destacar que, a l’inici del Ple comarcal, ha pres possessió el nou conseller del grup comarcal socialista, Albert Gracià Espinós. Gracià substitueix a la consellera comarcal Immaculada Casado.