Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre, l’Ajuntament de Tortosa i l’Institut Català de les Dones organitzen la jornada en contra de la violència de gènere

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre, l’Ajuntament de Tortosa i l’Institut Català de les Dones organitzen la jornada en contra de la violència de gènere
01/12/2012

Amb l’objectiu de sensibilitzar a la població sobre la violència de gènere i commemorar a les víctimes d’aquesta, l’ens comarcal del Baix Ebre, l’Ajuntament de Tortosa i l’Institut Català de les Dones han organitzat a l’Oficina Jove del Baix Ebre de Tortosa una jornada contra la violència de gènere.

Aquesta ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el conseller comarcal de Joventut i Esports, Carlos Gilabert, la Tinent Alcalde de l’Ajuntament de Tortosa, Anna Algueró, el regidor de Joventut i Turisme, Alfredo Ferré, la coordinadora territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Teresa Marcelino, i la coordinadora de l’Institut Català de les Dones, Carme Valls.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “actes com aquest tenen la finalitat de conscienciar a la població sobre una problemàtica social tan greu com és la violència de gènere”. En aquest sentit, Soler ha destacat que “des de tot els àmbits possibles s’han de realitzar esforços comuns per tal de minimitzar, al màxim possible, aquests casos de violència de gènere”.

Per la seva banda, la Tinent Alcalde de Tortosa, Anna Algueró, ha manifestat que “la violència de gènere s’ha d’eradicar de la nostra societat mitjançant l’educació i el respecte entre els dos gèneres i entre la parella”. D’aquesta manera, Algueró ha explicat que “per aconseguir aquest objectiu s’ha de realitzar un treball ferm de sensibilització”.

Al llarg de la jornada s’ha presentat el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Baix Ebre (SIAD), s’ha explicat el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE), i representats de la policia local i mossos d’esquadra han detallat la seva experiència com a membres del Grup d’Atenció a la Víctima. A més, la coordinadora de l’Institut Català de les Dones, Carme Valls, ha llegit un manifest contra la violència de gènere. La cloenda de l’acte ha anat a càrrec de la coordinadora territorial de Joventut, Teresa Marcelino.