Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre lliura els VII premis Comarcals de Recerca 2012

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre lliura els VII premis Comarcals de Recerca 2012
27/06/2012

Paula Querol, de l’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa, i Clara Reverter, han estat els guanyadors dels VII Premis Comarcals de Recerca 2012 (Premi Pare Romanyà al treball científic-tecnològic i Premi Federico Pastor al treball humanístic-social-artístic) organitzats pel Consell Comarcal del Baix Ebre amb el patrocini de La Caixa.

A l’acte de lliurament han assistit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, la vicepresidenta de Foment de la Cohesió Social, Roser Caballeria, el director dels serveis territorials d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre, Toni Martí, membres del jurat i altres representants de l’ens comarcal.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha felicitat a tots els finalistes i els ha encoratjat “a gaudir i aprofitar la seva propera etapa universitària per tal d’assolir un gran capital humà que retorni, a la llarga, a la comarca del Baix Ebre”. Paral•lelament, Soler ha apuntat que “la present edició dels Premis Comarcals de Recerca ha servit per donar un pas més en la consolidació d’aquest premi” i ha donat les gràcies al patrocini de l’Obra Social de La Caixa.

Per la seva banda, la vicepresidenta de Foment de la Cohesió Social, ha manifestat que “aquests premis tenen la finalitat de reconèixer la tasca d’investigació que realitzen els joves en el seu treball de recerca, així com incentivar el seu esperit d’anàlisi crític i el seu esforç personal”.

Al seu torn, el director dels serveis territorials d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre, Toni Martí, ha destacat “la gran vàlua que suposen aquests premis pels alumnes atès que reconeixen la bona feina feta durant els darrers anys i també la tasca realitzada per tots els professors que han deixat empremta a l’alumne”.

Els dos projectes guanyadors

La guanyadora del Premi Pare Romanyà al treball científic-tecnològic, Paula Querol de l’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa, ha realitzat el treball “Estudi i classificació de les estrelletes de Mig Camí”. En aquest treball, a part de fer un estudi i classificació, també s’ha realitzat la identificació d’altres restes fòssils a partir d’extraccions de jaciments.

Per altra banda, la guanyadora del Premi Federico Pastor al treball humanístic-social-artístic, Clara Reverter de l’Institut Joaquim Bau, ha realitzat el treball “Tivenys. Pla de dinamització cultural”. Un projecte amb el qual s’ha analitzat el patrimoni cultural i, a partir d’aquí, s’han plantejat actuacions per tal que el potencial cultural esdevingui un recurs de millora del poble.

En total, en l’edició d’aquest any, s’han presentat 11 treballs de recerca de diferents instituts de la comarca. En aquest sentit, i a part dels dos projectes guanyadors, els quatre finalistes que han optat al reconeixement han estat: Gerard Muñoz amb “La regressió i intrusió marina al Delta de l’Ebre” de l’Institut de Camarles; Roser Valldepérez amb “El cargol poma” de l’Institut de Camarles; Marcel Romero amb “l’Art dels metalls. Estudi tècnic i experimental” de l’Institut Joaquim Bau; Gemma Villalbí amb “Els conflictes entre la fauna i el conreu de l’arròs al Delta de l’Ebre” de l’Institut de Deltebre.