Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre lliura els VIII premis Comarcals de Recerca 2013

El Consell Comarcal del Baix Ebre lliura els VIII premis Comarcals de Recerca 2013
21/06/2013

Andreu Bonet i Núria Tomàs han estat els guanyadors dels VIII Premis Comarcals de Recerca 2013 (Premi Pare Romanyà al treball científic-tecnològic i Premi Federico Pastor al treball humanístic-social-artístic) organitzats pel Consell Comarcal del Baix Ebre amb la col•laboració de La Caixa.

A l’acte de lliurament han assistit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el portaveu del govern comarcal, Rubén Lallana, representants de l’Obra Social de La Caixa, membres del jurat, representants de l’ens comarcal i altres representants institucionals dels ajuntaments de la comarca.

Els premis comarcals de recerca tenen la finalitat d’incentivar l’esperit crític dels alumnes de 2n de batxillerat. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha felicitat a tots els participants i, especialment, als finalistes per la qualitat dels treballs presentats. Alhora, Soler ha manifestat als participants que “a partir d’ara començaran una nova etapa il•lusionant que els permetrà assolir nous coneixements, noves aptituds i un gran capital humà”. Soler s’ha mostrat convençut que “aquest talent, a mig termini, retornarà a la comarca del Baix Ebre i ajudarà a què aquesta continuí amb el seu progrés social i econòmic”.

En la mateixa línia, el portaveu del govern comarcal, Rubén Lallana, ha encoratjat als alumnes “a seguir treballant amb esforç i continuar amb la seva formació atès que, cada vegada més, el mercat laboral demana perfils més polivalents i exigents”. Per a Lallana, la celebració dels vuitens premis comarcals de recerca mostra que “aquest és un acte que, any rere anys, s’està consolidant i ha esdevingut una data especial per als diferents centres de secundària de la comarca”.

Els dos projectes guanyadors

El guanyador del Premi Pare Romanyà al treball científic-tecnològic, Andreu Bonet, de l’Institut de Deltebre, ha realitzat el treball “Física de l’escalada esportiva”. En aquest s’analitzen i es detallen les forces que actuen sobre els elements o els materials d’assegurament de l’escalada esportiva.

Per la seva banda, la guanyadora del Premi Federico Pastor al treball humanístic-social-artístic, Núria Tomàs, de l’Institut de Deltebre, ha realitzat l’estudi “Terra de fang, terra de sal”. En aquest es dóna a conèixer la importància de les salines per al Delta de l’Ebre i, al mateix temps, s’analitza el procés d’elaboració, extracció i comercialització de sal.

A part dels dos projectes guanyadors, els quatre finalistes que han optat al reconeixement han estat: Andrea Morelló amb “La immersió lingüística a Catalunya” del Col•legi Diocesà Sagrada Família de Tortosa, Maria Fontanet amb “Panxampla, més que un mite” de l’Institut de Deltebre, Claudia Morelló amb “Camins traçats damunt del riu” del Col•legi Diocesà Sagrada Família de Tortosa i Aída Ibrahim amb “De l’àtom al pigment” de l’Institut de Deltebre.