Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre modifica la taxa del servei de transport adaptat amb bonificacions per renda econòmica

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre modifica la taxa del servei de transport adaptat amb bonificacions per renda econòmica
17/02/2012

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat, amb els vots favorables de CIU i PP i l’abstenció d’ERC i PSC, la modificació de l’ordenança reguladora de la taxa del servei de transport adaptat. D’aquesta manera, si abans els usuaris pagaven per quilometratge, a partir d’ara pagaran una tarifa plana, de forma individualitzada, permanent i en funció dels dies que utilitzin el servei, que esdevindrà més equitativa per a tots els usuaris ja visquin a municipis grans o petits.

Aquesta tarifa es podrà bonificar, fins a un 100%, depenent del centre de destí o depenent del nivell d’ingressos o d’estalvis de l’usuari. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha manifestat que “amb aquesta modificació ens ajustem i adaptem a l’actual conjuntura econòmica”. A més, Soler ha subratllat que “es dona un pas endavant en l’equilibri territorial de la comarca ja que, amb la introducció de la tarifa plana enlloc del quilometratge, s’igualen les condicions entre tots els habitants dels municipis de la comarca”.

Per altra banda, també s’han aprovat, per unanimitat, les bases dels Premis de Recerca 2012. Uns premis que tenen com a finalitat impulsar el treball de recerca dels alumnes de segon de batxillerat dels Instituts d’Ensenyament Secundari del Baix Ebre. El Consell Comarcal del Baix Ebre concedeix dos premis comarcals de recerca: Premi Pare Romanyà, al treball científic-tecnològic i Premi Federico Pastor, al treball humanístic-social-artístic.

Al llarg de la sessió plenària, i entre d’altres temàtiques, s’ha aprovat, per unanimitat, un conveni amb el Consorci per a la Normalització Lingüística. Aquest conveni posa a disposició del Consorci les sales de formació i sales de reunions de l’ens comarcal i del Viver d’Empreses amb l’objectiu de facilitar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua pròpia de Catalunya en tots els àmbits. D’aquesta manera, el Consell Comarcal del Baix Ebre té la voluntat de ficar en relleu la importància de la formació de la llengua catalana al territori i col•laborar en la política d’expansió formativa del Consorci per a la Normalització Lingüística.