Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre presenta el tiquet fresc, un recurs innovador que ajudarà a les famílies més desafavorides de la comarca

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre presenta el tiquet fresc, un recurs innovador que ajudarà a les famílies més desafavorides de la comarca
17/12/2012

L’ens comarcal del Baix Ebre ha presentat el Tiquet Fresc, un projecte que ha de permetre ampliar el sistema tradicional de cobertura de necessitats bàsiques d’alimentació de la població amb menys recursos econòmics mitjançant una sèrie de tiquets de consum.

En total hi ha 5 tiquets que corresponen a cinc grups alimentaris diferents: carn, làctics, verdura i fruita, peix i pa. Cada un d’aquests tiquets disposa d’un import determinat, que oscil•la entre els 7 i 15€, que els usuaris podran intercanviar per aliments. El nombre de tiquets es distribuirà depenent de la situació econòmica i social de la família en qüestió que analitzaran els professionals de l’àmbit social del Consell Comarcal. Actualment, els serveis socials del Baix Ebre estan gestionant 3.280 expedients familiars en diferents temàtiques d’àmbit social.

En l’acte de presentació del tiquet fresc han assistit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, la vicepresidenta de Foment de la Cohesió Social, Roser Caballeria, el vicepresident d’Afers Interns, Joaquim del Pino, i el conseller d’Infància i Adolescència, Rubén Lallana.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha volgut agrair la tasca que han realitzat els professionals dels serveis socials del Consell Comarcal del Baix Ebre. Per a Soler aquesta iniciativa és “un pas endavant en l’aposta per les polítiques socials que es realitza des de l’ens comarcal”. Soler també ha explicat que “aquests tiquets disposen d’una doble funció, ajudar a les famílies més desafavorides de la comarca i donar suport al petit comerç local”.

Un projecte obert

Els tiquets es podran bescanviar en les diferents botigues que s’han adherit al projecte. A dia d’avui hi ha més de 40 establiments de la comarca que participen al tiquet fresc: l’Aldea (3), l’Ampolla (9), Benifallet (5), Camarles (8), Deltebre (7), Paüls (1), el Perelló (1), Roquetes (7) i Xerta (3). Tot i això, aquest és un projecte obert que permetrà als comerciants adherir-se quan s’escaigui.

Per tal de dur a terme aquesta iniciativa en aquest tram final d’any, l’ens comarcal ha realitzat un ajustament màxim en les seves despeses improductives. De cara a l’any 2013, el pressupost de l’ens comarcal ja contempla una partida de 10.000€ que s’incrementarà depenent de les necessitats dels usuaris i complementarà la partida prevista d’urgències socials ja existent.