Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre promociona les vies verdes i el turisme actiu al Fitur 2024

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre promociona les vies verdes i el turisme actiu al Fitur 2024
25/01/2024

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha presentat a la Fira Internacional del Turisme (FITUR), que se celebra fins diumenge a Madrid, la xarxa de camins naturals i vies verdes que recorren la comarca, i que uneixen dos Parcs Naturals, amb totes les seves activitats associades. “L’entorn paisatgístic que tenim li proporciona al turista molts tipus d’activitats associades a la naturalesa que permeten una experiència completa i sostenible”, ha explicat el President del Consell Comarcal del Baix Ebre, Antoni Gilabert. Que ha recordat durant la presentació a FITUR que l’itinerari transcorre per una àrea declarada Reserva de la Biosfera. També s’han desplaçat a FITUR per promocionar els Camins Naturals - Vies Verdes Val de Zafán i Carrilet de la Cava; així com el Camí Natural de l’Ebre, la vicepresidenta primera del Consell Comarcal, Mercè Pedret i la vicepresidenta i consellera de Turisme i Via Verda, Rosalia Pegueroles.

Les antigues estacions reconvertides en espais d’ús turístic, els atractius naturals, les tasques de manteniment de la via que es realitzen des del Consell Comarcal del Baix Ebre, la rehabilitació d’antics elements de la via i la il·luminació de l’espai són alguns dels aspectes que el president del Consell ha exposat en la xerrada que ha tingut lloc a FITUR. També ha detallat el treball conjunt que realitza el Consell Comarcal amb les empreses per a la creació de productes turístics per promocionar l’itinerari. “Els tres itineraris dels que gaudeix la comarca son un impuls econòmic molt important, ja que ha proliferat un teixit de petites empreses que ofereixen serveis cicloturístics, rutes gastronòmiques, culturals o activitats esportives fluvials, que complementen l’estància dels usuaris”, ha dit Gilabert.

Els responsables del Consell Comarcal del Baix Ebre també han mantingut una reunió amb el Ministerio de Agricultura, del qual depenen els Camins Naturals,  i s’han aconseguit diverses inversions per a les millores de les diferents vies de la comarca. A més a més, a l’estand de Tourespaña es va organitzar una taula rodona, en la que va participar Gilabert, per defensar la importància d’un turisme actiu, sostenible i desestacionalitzat, que s’integri amb la comarca i els seus habitants.