Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre promou la cultura entre els joves amb un espectacle teatral als instituts

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre promou la cultura entre els joves amb un espectacle teatral als instituts
09/05/2022

El Consell Comarcal del Baix Ebre promou la cultura entre els joves de la comarca a través d’un espectacle teatral interactiu que es representarà als diferents instituts de la comarca. L’objectiu d’aquesta iniciativa, de l’àrea de Joventut, és fomentar la lectura i l’escriptura entre el públic jove i adolescent. “Volem contribuir a la reactivació de les activitats adreçades als joves de la comarca, un dels col·lectius que més ha patit pel confinament”, ha explicat el conseller comarcal de Joventut, David Poy.

Concretament, l’espectacle teatral que s’ha programat anirà a càrrec de la companyia ebrenca d’arts escèniques Sinergia, que estrenarà l’obra interactiva ‘Encenalls’. Es realitzaran un total de 15 passis entre els mesos de maig i juny a vuit instituts de la comarca, que s’han sumat a aquesta iniciativa: institut de Camarles, institut de Deltebre, institut Blanca d’Anjou (el Perelló), institut de Roquetes, col·legi Diocesà Sagrada Família (Tortosa), col·legi Teresià (Tortosa), institut Cristòfol Despuig (Tortosa) i institut Dertosa.

Pel que fa al contingut de l’espectacle tractarà temes que afecten i preocupen la joventut, amb un llenguatge fresc i proper, i hi apareixeran personatges emblemàtics del territori. “Seran els mateixos joves els que podran escollir el transcurs de diverses parts de l’obra, ajudem els joves a empoderar-se i que s’adonen que totes les persones tenim alguna cosa per explicar”, ha assenyalat Poy.

La companyia Sinergia va ser finalista del Premi Acció Jove convocat pel Consell Comarcal del Baix Ebre el 2021.