Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre promou la reactivació de l’activitat socioeconòmica als municipis de menys de 5.000 habitants

El Consell Comarcal del Baix Ebre promou la reactivació de l’activitat socioeconòmica als municipis de menys de 5.000 habitants
30/06/2022

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat avui la sol·licitud d’una subvenció al Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic de 498.141 euros per tal de promoure l’activitat socioeconòmica als municipis de la comarca de menys de 5.000 habitants i frenar el despoblament. Concretament, s’ha presentat el projecte ‘Viure i treballar al Baix Ebre’ (2023-2024)  a la convocatòria de subvencions estatal per a la innovació territorial i la reactivació de l’activitat socioeconòmica i la lluita contra el despoblament.

“Des del Consell Comarcal treballem per diversificar i modernitzar les activitats empresarials dels municipis petits, facilitem les eines per la generació d’activitat amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones, fixar i retenir població”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

Pel que fa a l’àmbit d’actuació del projecte ‘Viure i treballar al Baix Ebre’ implicarà els municipis d’Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, Camarles, el Perelló, l’Ampolla, l’Aldea, Paüls, Tivenys, Xerta i les EMD de Campredó, Bítem i Jesús. En aquests municipis es reforçarà el Dispositiu d’Inserció Sociolaboral del Baix Ebre i es desplegarà el dispositiu d’atenció a les empreses, que actualment està centralitzat al viver d’empreses. “Fem un esforç per atendre des de la proximitat les persones que busquen una ocupació”, ha dit Faura.

El projecte també contempla l’activació de xarxes de col·laboració entre empreses i agents que promoguen les relacions de cooperació i col·laboració per enfortir la resiliència del teixit empresarial de les localitats petites, així com avançar en la millora de l’educació, la formació professional i la capacitació digital en les àrees rurals.

D’altra banda, el ple del Consell Comarcal ha acordat demanar una subvenció del programa d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics dels fons Next Generation d’1,2 milions d’euros per rehabilitar energèticament l’edifici i reduir al màxim el seu consum energètic. Aquesta actuació completarà la primera fase de les obres de reforma de  l’edifici comarcal que ja estan licitades i es finançaran amb el PUOSC.

En un altre ordre de coses, el ple ha donat llum verd a la sol·licitud de subvenció per acollir-se al programa 30 Plus, amb un total de 80 persones participants en el programa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). En la convocatòria de 2021, es va afavorir la inserció laboral d’una setantena de persones.  “Fomentem l’ocupació a través de la inserció laboral de persones en situació d’atur majors de 30 anys i baix nivell formatiu, proporcionant-los, entre altres recursos, la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball i ajudem a les empreses a trobar els perfils professionals que necessiten”, ha assenyalat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Finalment, el Consell Comarcal del Baix Ebre s’ha adherit al manifest institucional del 28 de juny amb motiu de Dia Internacional de l’Orgull. “El 28-J i cada dia serà un dia de reivindicació per l’alliberament LGBTI+ fins que no s’erradiquen les múltiples desigualtats, discriminacions i violències”, ha manifestat la consellera comarcal de Serveis Socials, Laura Fabra.