Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre reactiva la licitació de les obres de la Via Verda del Carrilet

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre reactiva la licitació de les obres de la Via Verda del Carrilet
08/05/2020

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha reactivat la licitació de les obres de la Via Verda del Carrilet, aturada per l’emergència sanitària, ara que el govern de l’Estat ha permès reprendre la licitació d’obra pública. L’obra té un pressupost de 527.913,44 euros, un termini d’execució de tres mesos i pel que fa al període de presentació d’ofertes serà fins al 27 de maig. “El decret d’alarma va establir la suspensió de la licitació d’obra pública que no fos urgent, per la qual cosa es va aturar la contractació de les obres de la Via Verda del Carrilet”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, que hi ha afegit: “Es tracta d’una actuació que s’ha d’executar aquest 2020 perquè es finança en part amb fons europeus.”

L’obra consisteix a convertir en Via Verda un tram de l’antic traçat del Carrilet, comprès entre l’antiga bòbila d’Anguera, a la C-42, i finalitza uns metres abans del pont de l’autopista de l’AP-7. Amb una longitud de 6,9 quilòmetres, l’itinerari quedarà connectat amb la Via Verda de la Val de Zafán.

Pel que fa al finançament, aquesta actuació compta amb una subvenció del fons Feder de 212.669 euros, una subvenció del departament d’Empresa, a través del Pla de Foment Territorial de Turisme de 264.708 euros i una aportació del Consell Comarcal del Baix Ebre de 52.066 euros. “L’objectiu d’aquesta actuació és fomentar el turisme a la comarca, hem d’aprofitar l’actual conjuntura per a reforçar el cicloturisme una activitat turística que és sostenible”, ha dit Faura.

Una vegada finalitze aquesta actuació, el Consell Comarcal del Baix Ebre seguirà treballant per fer arribar la Via Verda fins al Delta.