Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre reestructura el servei de transport adaptat de serveis socials

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre reestructura el servei de transport adaptat de serveis socials
Aquesta modificació reajusta el servei amb la finalitat de reduir l’aportació dels usuaris en funció de la capacitat econòmica, adequar el servei prestat i, alhora, reduir el dèficit estructural assolit
12/09/2012

Amb l’objectiu d’adequar el servei i que aquest sigui més sostenible econòmicament, l’ens Comarcal del Baix Ebre ha adaptat el servei de transport de serveis socials mitjançant la modificació de rutes i de tarifes. Amb aquesta reestructuració del servei es pretén reduir l’aportació dels usuaris en funció de la capacitat econòmica, adequar i personalitzar el servei prestat fins ara i, alhora, eliminar el dèficit estructural que havia assolit el transport adaptat. En els darrers anys el dèficit havia assolit xifres anuals que han arribat a ascendir fins a 80.000€.

Segons el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, “amb tots aquests canvis, el Consell Comarcal del Baix Ebre preveu una reducció substancial de costos del servei d’uns 60.000€ l’any 2013 respecte l’any 2011, i eliminar la tendència de dèficit del servei”. Soler, ha afegit que “en un moment com l’actual, i amb l’objectiu d’ajudar a les persones que més sofreixen els efectes de la crisi, el Consell Comarcal aplica criteris de justícia social, tenint en compte renda i estalvi de l’usuari, i redueix molts dels imports que pagaven fins ara els usuaris”.

Per la seva banda, la vicepresidenta d’Atenció a les Persones, Júlia Celma, ha subratllat que “aquesta reestructuració beneficia als usuaris ja que en aquelles poblacions on l’accessibilitat ho permeti, es realitzarà un servei personalitzat recollint-los als seus domicilis i eliminant les parades establertes que, molts cops, estaven allunyades dels habitatges dels usuaris”.

Per tal de realitzar aquests canvis, enlloc de realitzar 5 rutes, a partir d’ara se’n ofereixen 4. Aquestes, com a novetat, es realitzaran amb 4 vehicles propis de l’ens comarcal enlloc de 2. El Consell Comarcal ha adquirit dos nous vehicles de transport adaptat amb un cost molt reduït a través de l’Obra Social de la Caixa i amb una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya. Amb aquesta operació, doncs, l’ens comarcal ha adquirit dos nous vehicles sense cap cost ni obligació financera i, per tant, canviant la previsió inicial d’adquisició d’un sol vehicle tal i com estava planificat pressupostàriament.
Les noves tarifes

Aquesta reestructuració també ha suposat un canvi de tarifes per a les més de 75 persones diàries que es beneficien del servei de transport adaptat. D’aquesta manera, si abans els usuaris pagaven per quilometratge, a partir d’ara pagaran una tarifa plana, de forma individualitzada, permanent i en funció dels dies que utilitzin el servei, que esdevindrà més equitativa, tenint en compte la capacitat econòmica de l’usuari com a novetat important.

Aquest nou sistema de pagament fa que les quotes màximes mensuals siguin de 40€ per transport urbà i de 90€ per transport interurbà. A més, amb aquestes noves tarifes s’apliquen reduccions en funció del nombre de dies d’ús del servei a la setmana, bonificacions lineals

d’un 60% per col•lectiu específic de centres especials i bonificacions per renda i estalvi. Atenent a aquests criteris hi haurà usuaris que pagaran molt poc o, fins i tot, no pagaran res.

Les noves rutes

Amb aquesta modificació del servei es realitzaran 4 rutes. La primera, que dóna servei de Tivenys a Campredó (Tivenys, Benifallet, Paüls, Xerta, Aldover, Jesús, Roquetes, Raval de Crist, Tortosa, Jesús, Roquetes i Campredó).

La segona té el seu punt d’origen a Deltebre i el seu punt d’arribada al Perelló. (Deltebre, l’Ampolla, el Perelló, l’Ametlla (3 Cales), l’Ametlla i el Perelló). La tercera, que comença i finalitza a Tortosa (Tortosa, l’Aldea, Lligallo, Deltebre, Lligallo, l’Aldea, Amposta, l’Aldea i Tortosa). Finalment, la quarta ruta presta el servei urbà a la població de Deltebre.

El servei de transport adaptat també resta a la disposició d’entitats i associacions amb situacions de greuge social amb un preu simbòlic per activitats fora d’horari de transport adaptat habitual.