Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre rep 388.579€ del fons FEDER per dur a terme el projecte de Centre d'Innovació i Desenvolupament Turístic del Baix Ebre

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre rep 388.579€ del fons FEDER per dur a terme el projecte de Centre d'Innovació i Desenvolupament Turístic del Baix Ebre
29/07/2013

El plenari del Consell Comarcal del Baix Ebre ha tractat fins a 29 punts de l’ordre del dia en la seva sessió ordinària. Un plenari que, aquesta vegada, s’ha celebrat a l’Ajuntament de Xerta. En aquest sentit, a proposta de la presidència i d'acord amb tots els grups polítics, l’ens comarcal celebrarà, de manera semestral, un ple itinerant als diferents ajuntaments de la comarca amb voluntat de donar obertura i proximitat a la institució comarcal.
Entre els diferents punts de l'ordre del dia, cal destacar l’aprovació, per unanimitat, de l’acceptació de la subvenció dels fons europeus FEDER per tal de dur a terme el projecte de Centre d’Innovació i Desenvolupament Turístic del Baix Ebre, que s'ubicarà al municipi de Deltebre.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que aquest centre “ha de complir 4 objectius: acollida turística i atenció personalitzada als visitants, formació i professionalització en l’àmbit del turisme, realització d'exposicions itinerants i donar a conèixer la comarca i cadascun dels seus municipis a través d'una exposició permanent emprant noves tecnologies”.

Un altre dels punts rellevants ha estat l'aprovació, també per unanimitat, del conveni a signar amb el Departament d'Empresa i Ocupació per la concessió d'una subvenció per a l'ampliació del Viver d’Empreses Baix Ebre Innova. Per a Soler, “amb aquesta subvenció per part de la Generalitat i amb la subvenció ja existent dels fons europeus LEADER, les obres d’ampliació del Viver d’Empreses estaran finançades en la seva totalitat i no suposaran cap cost per a l’ens comarcal respecte el projecte inicial”. Una ampliació que, per a Soler, “ha de donar noves oportunitats a l'emprenedoria del Baix Ebre en la implantació de noves idees de negoci".

Mocions polítiques

Al llarg del plenari s’han debatut diferents mocions, presentades conjuntament pels grups municipals de CIU i ERC, en relació amb l’actual situació política catalana. En aquest sentit, s’ha aprovat una moció per a l’exercici de la sobirania fiscal a l'ens comarcal amb els vots favorables de CIU i ERC, i amb l’abstenció del PSC i PP; una moció per l'adhesió del Consell Comarcal al pacte nacional pel dret a decidir, amb els vots favorables de CIU, ERC i 1 PSC, amb l’abstenció de 3 PSC i el vot contrari de PP i 1 PSC; i una moció, aprovada per unanimitat, en defensa de l’esport amateur en català.

El grups comarcals de CIU i ERC també han presentat una moció en defensa d’un pla de conca mínim òptim tot i rebutjar el Pla Hidrològic de Conca del Riu Ebre, aprovat pel Consejo del Agua. La moció s’ha aprovat amb els vots favorables de CIU, PSC i ERC, i amb els vots contraris del PP.