Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre s'adhereix al decàleg de les entitats municipalistes per a la recuperació socioeconòmica

El Consell Comarcal del Baix Ebre s'adhereix al decàleg de les entitats municipalistes per a la recuperació socioeconòmica
Avui s'ha celebrat la primera sessió plenària de forma telemàtica a causa de la crisi del coronavirus
24/04/2020

El Consell Comarcal del Baix Ebre s'ha adherit al decàleg de les entitats municipalistes per a la recuperació socioeconòmica dels municipis de Catalunya. Així s'ha acordat en el ple comarcal d'avui, la primera sessió que la institució celebra de forma telemàtica a causa de la crisi del coronavirus. Durant el ple, el president del Consell Comarcal, Xavier Faura, ha informat els consellers comarcals de les actuacions realitzades des de les diferents àrees del Consell en relació amb la crisi sanitària i l'estat d'alarma per la pandèmia de la Covid-19.

"Des del Consell Comarcal del Baix Ebre estem al costat de la ciutadania del territori i farem tots els esforços que estiguin al nostre abast per ajudar a aixecar la persiana dels comerços, negocis, autònoms i empreses i protegir el teixit productiu, social, laboral i empresarial", ha manifestat Faura. El decàleg de la Federació Catalana de Municipis i l'Associació Catalana de Municipis inclou 55 accions concretes a realitzar per part de totes les administracions amb l'objectiu de reforçar el sistema sanitari, abordar la crisi social i les necessitats de les persones més vulnerables i fer front a la crisi econòmica.

Així, en l'àmbit sanitari el municipalisme català aposta per la prevenció, el manteniment del confinament i el reforç del sistema sanitari. Pel que fa a la crisi social, les entitats municipalistes plantegen un pla de contingència social que prioritze i done recursos per als col·lectius més vulnerables que han patit la pandèmia. Es planteja reorientar totes les polítiques públiques a l'atenció social i a la generació d'ocupació. I, finalment, en l'àmbit de la crisi econòmica, el municipalisme demana la flexibilització de la regla de la despesa, per tal que les administracions locals puguen utilitzar el seu superàvit per a combatre la crisi.

També durant la sessió plenària s'ha informat del tancament de l'exercici del 2019 amb un resultat pressupostari positiu de 345.256 euros i un romanent de tresoreria de 284.729 euros. Atès aquest resultat econòmic positiu, la institució comarcal atendrà el pagament de les factures presentades per proveïdors fins al 31 de març.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre també ha explicat que s'ha incrementat l'atenció a usuaris de l'àrea bàsica de Serveis Socials, que actualment hi ha 227 usuaris del servei d'atenció domiciliària (amb 13 usuaris nous). Finalment, durant la sessió també s'ha fet un repàs de les actuacions que s'han fet des de les diferents àrees del Consell durant la crisi sanitària.

*Decàleg de les entitats municipalistes per a la recuperació socioeconòmica