Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre s'adhereix al manifest del municipalisme català i condemna l'atac militar a Ucraïna

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre s'adhereix al manifest del municipalisme català i condemna l'atac militar a Ucraïna
28/02/2022

El Consell Comarcal del Baix Ebre s'adhereix al manifest de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) que condemna la violència davant l'atac militar injustificat del govern de Rússia contra la població civil ucraïnesa, que va començar aquest passat dijous 24 de febrer i que ja ha provocat diverses víctimes civils i militars.

Des dels municipis de Catalunya, condemnem qualsevol tipus de conflicte, però sobretot aquell que ataca directament a persones indefenses i que, a més, ho fa amb bombardejos indiscriminats.

Com a alcaldes i ciutadans de diferents pobles i ciutats, no entenem aquests atacs militars que només aporten danys civils a la població.

La societat catalana i el municipalisme català han estat sempre compromesos amb la pau i en la defensa dels Drets Humans.

Condemnem tot tipus de violència i exigim la desescalada del conflicte, la desmilitarització de la zona i la represa d'un diàleg per a la construcció de la pau.

Per això exigim a la comunitat internacional i, en especial a la Unió Europea, que prenguin totes aquelles mesures que calguin per a cessar la violència en el territori ucraïnès.

Apel·lem al diàleg i a la mediació per aconseguir una solució pacífica basada en la diplomàcia i el multilateralisme.

Volem especialment expressar el nostre suport a la comunitat ucraïnesa resident als nostres pobles i ciutats de Catalunya.

Per tot això, el municipalisme català convoca tota la ciutadania de Catalunya a manifestar-se en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès. El proper dimarts 1 de març a les 19.00 hores, davant de tots els ajuntaments de Catalunya.