Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre se suma a l'apagada elèctrica massiva contra l'augment de les tarifes elèctriques

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre se suma a l'apagada elèctrica massiva contra l'augment de les tarifes elèctriques
08/10/2021

El Consell Comarcal del Baix Ebre se suma a l'apagada elèctrica massiva contra l'augment de les tarifes elèctriques, així avui 8 d'octubre s'apagarà l'enllumenat de la seu comarcal entre les 22.00 i les 22.30 hores.

A més, el Consell Comarcal s'adhereix al manifest de les entitats municipalistes de Catalunya, Associació Catalana de Municipis (ACM), Associació de Municipis per la Independència (AMI) i Associació de Micropobles de Catalunya (AMC), davant l'augment continuat de les tarifes elèctriques:

CONSTATEM

Primer.- La manca de control sobre el preu de l'electricitat que posa de manifest la manca de sobirania energètica provocada per deixar només en mans del sector privat aquest servei estructural per la nostra societat.
Segon.- Que qui més està patint aquesta situació son les persones i famílies més vulnerables que s'afegeix a la greu crisi socioeconòmica provocada per la pandèmia.
Tercer.- Que els municipis, que som l'administració més propera a la ciutadania, no tenim les eines adequades per fer front ni a la situació de preeminència de les empreses elèctriques ni a les conseqüències socials que està provocant.
Quart.- Que totes les administracions supramunicipals han d'impulsar mesures a curt termini que reverteixin aquesta situació i plantejar mesures estructurals que recuperin per al comú el control d'un bé bàsic com és el subministrament energètic.
Cinquè.- Que cal impulsar un nou model energètic propi, basat en les energies renovables, amb la concertació territorial, l'autoconsum i la participació de la ciutadania i les administracions públiques en la titularitat i la gestió d'aquest model Com a responsables electes dels nostres municipis, donarem suport a totes aquelles mesures que ajudin a revertir l'actual situació en favor de la ciutadania dels nostres pobles i ciutats.

Per tot el que s'ha exposat, ACORDEM:

Donar suport a les accions de protesta convocades pel proper 8 d'octubre des de les deu del vespre fins a dos quarts d'onze i fer-ne difusió entre la nostra ciutadania perquè s'afegeixin en aquesta acció de protesta, a través dels nostres ajuntaments.