Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre sol•licita l’actuació de condicionament del GR 92 al Ministeri de Medi Ambient

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre sol•licita l’actuació de condicionament del GR 92 al Ministeri de Medi Ambient
20/09/2013

El plenari de l’ens comarcal ha aprovat, per unanimitat, la sol•licitud de finançament al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per tal d’executar actuacions de manteniment i adequació del GR 92 al seu pas per la comarca del Baix Ebre.

Aquesta sol•licitud, que s’ha realitzat conjuntament amb l’Ajuntament de l’Ampolla, l’Ajuntament del Perelló i l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, parteix d’un estudi que reflecteix les actuacions necessàries per tal de dotar a la comarca d’un traçat de sender de gran recorregut que reuneixi les condicions de seguretat i circulació adequades. En aquest cas, l’estudi xifra amb 400.000€ la quantitat econòmica necessària per realitzar les adequacions oportunes.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “malgrat que el GR 92 és un atractiu de primer ordre, el recorregut necessita una sèrie de millores per tal d’esdevenir un actiu importantíssim per al desenvolupament del turisme de la comarca”. El Consell Comarcal del Baix Ebre, de forma mancomunada amb els ajuntaments per on transcorre el recorregut, realitzarà el manteniment del camí i la seva projecció turística una vegada el Ministeri realitzi l’arranjament demanat.

Projecte 7 comarques

En el transcurs del plenari, l’ens comarcal ha aprovat, per unanimitat, la sol•licitud de subvenció al projecte 7 comarques per realitzar actuacions de dinamització econòmica, de forma interrelacionada, en l’àmbit del turisme i l’àmbit agroalimentari.

Per a Lluís Soler, les actuacions “han de ser concretes i han d’estar dirigides a potenciar dos dels sectors més emergents que hi ha actualment a la comarca del Baix Ebre per tal de dinamitzar, d’aquesta manera, l’economia del territori”. En total, l’ens comarcal ha demanat 200.000€ per dur a terme les diferents accions en aquests àmbits.

Reivindicació activitats ramaderes

El plenari també ha aprovat, per unanimitat, una moció, subscrita per tots els grups comarcals i a petició de l’Ajuntament d’Alfara de Carles, per tal reivindicar el paper tradicional de les activitats ramaderes (“tientes”, marcades, sanejaments...) a la comarca amb la presència, de forma gratuïta, de turistes o invitats. La moció també reivindica la tradició amb bous a les Terres de l’Ebre com a element característic d’Alfara de Carles i de la resta del municipis on, als seus termes municipals, hi ha la presència de ramaderies d’aquestes característiques.

Finalment, el plenari de l’ens ha aprovat per unanimitat la sol•licitud d’adhesió al programa de col•laboració social i plans d’ocupació per tal de realitzar accions en foment de l’ocupació i la dinamització econòmica de la comarca.