Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre sol•licita una subvenció per a realitzar programes de formació i pràctiques als joves aturats de la comarca

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre sol•licita una subvenció per a realitzar programes de formació i pràctiques als joves aturats de la comarca
16/11/2012

En la seva sessió ordinària, l’ens comarcal del Baix Ebre ha aprovat per unanimitat la sol•licitud de subvenció per a realitzar programes de formació ocupacional en l’àmbit del turisme i la restauració dirigits a joves sense ocupació i aturats de llarga duració.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha afirmat que “s’han de fer les actuacions necessàries i precises per intentar formar a tota aquella gent que té inquietuds i actualment es troba en situació d’atur i especialitzar-los en sectors econòmics emergents de la comarca com és el cas del turisme”. Soler ha explicat que la sol•licitud de subvenció anirà dirigida al departament d’Empresa i Ocupació.

Reducció del sou dedicada a polítiques socials

En el transcurs del plenari també s’ha aprovat, amb els vots favorables de CIU i PP, i l’abstenció de PSC i ERC, l’acord de no disposició de la paga extra als funcionaris i al treballadors laborals. Una aprovació s’ha realitzat per imperatiu legal a causa del decret estatal que obliga a adoptar aquesta mesura.

Per aquest motiu, el president ha detallat que “per acatar una mesura legal que només afecta als treballadors s’ha eliminat la paga extra que correspon a presidència i a vicepresidència, i s’ha reduït un 5%” la retribució de tot l’any 2012 a la resta dels càrrecs electes del Consell Comarcal”. Aquest import d’estalvi de les remuneracions dels càrrecs electes de 2012 aniran dirigides a urgències socials.

Plec clàusules ampliació Viver Empreses

Al llarg d’aquest matí també s’ha aprovat, en aquest cas per junta de govern, el plec de clàusules administratives i tècniques que han de regir l’ampliació del Viver d’Empreses i centre de negocis Baix Ebre Innova. Una ampliació que ha de permetre donar resposta a les demandes dels joves emprenedors de la comarca amb idees de negoci.

Finalment, la sessió plenària també s’ha aprovat per unanimitat les bases del Premi Projecte Jove. Aquests premis tenen la finalitat de premiar les entitats i associacions de la comarca que treballen en l’àmbit de la joventut.