Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre tanca el pressupost de l’any 2011 amb un romanent de tresoreria positiu de 63.255€

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre tanca el pressupost de l’any 2011 amb un romanent de tresoreria positiu de 63.255€
16/03/2012

El plenari del Consell Comarcal del Baix Ebre ha donat compte de la liquidació del pressupost del 2011. Un exercici que s’ha tancat amb un resultat pressupostari positiu de 79.408€ i amb un romanent de tresoreria de més de 63.255€. Unes xifres que, per al president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, mostren que “malgrat la conjuntura actual, la situació econòmica del Consell Comarcal està sanejada i s’emmarca dins de l’equilibri pressupostari”.

Paral•lelament, Soler ha afegit que les dades positives obtingudes “són conseqüència, en primer lloc, d’un pla d’ajust iniciat al començament d’aquesta legislatura per reduir les despeses no productives a les quals ha de fer front el Consell Comarcal, en segon lloc, per una contenció correcta i adequada a l’hora de realitzar despeses i, en tercer lloc, per una continua gestió per aconseguir ingressos que financin els serveis prestats”. Tenint en compte que les transferències rebudes al llarg del 2011 s’han vist reduïdes en una mitjana d’un 10%, el control exhaustiu de la despesa per tal de reduir-la i adaptar-la als ingressos finals ha estat essencial per assolir aquestes xifres.

Aquestes xifres positives de resultat pressupostari i romanent de tresoreria donen ple compliment al pla de sanejament al qual està sotmès el Consell Comarcal del Baix Ebre arran dels resultats pressupostaris negatius de l’any 2008 i 2009. Resultats que van obligar, a la institució comarcal, a iniciar un pla de sanejament.

Fundació “la Caixa”

En l’àmbit social, al llarg de la sessió també s’ha aprovat, per unanimitat, la signatura del conveni entre el Consell Comarcal del Baix Ebre i la Fundació "la Caixa". Un conveni que té la finalitat d’impulsar una prova pilot d’iniciatives encaminades a fomentar l'atenció i promoció del benestar de les persones grans.

Bases Premis Emprenedors i Emprenedoria

Per altra banda, amb l’objectiu de reconèixer el paper dels emprenedors al Baix Ebre, l’ens comarcal ha aprovat les bases reguladores del I Premi Emprenedoria, que té l’objectiu de reconèixer i premiar el millor projecte de caire emprenedor dels alumnes de Formació Professional dels cicles formatius de grau superior empadronats a la comarca del Baix Ebre, i les bases del VI Premi d’Emprenedors, que té la finalitat de guardonar els millors projectes de creació d’empresa ubicats a la nostra comarca.

Adhesió a l’Associació de Municipis i Comarques per la Independència

Finalment, el plenari del Consell Comarcal, mitjançant una proposició presentada per CIU i ERC, s’ha adherit a l’Associació de Municipis i Comarques per la Independència. En aquest cas, la votació s’ha realitzat individualment a proposta del grup comarcal Socialista . D’aquesta manera, 17 consellers han votat a favor (CIU i ERC), 4 en contra (PP i 2 PSC) i 4 s’han abstingut (PSC).