Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre visita les depuradores de l’Aldea, Deltebre i Tortosa-Roquetes

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre visita les depuradores de l’Aldea, Deltebre i Tortosa-Roquetes
15/11/2011

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Tomàs Castells, el conseller de Dinamització Econòmica, Xavier Royo, i el gerent del Consell Comarcal, Kilian Franch, han realitzat una visita guiada per les instal•lacions de les depuradores de Tortosa-Roquetes, l’Aldea i Deltebre.

Segons el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, aquesta visita “ens permet copsar, de primera mà, quina és l’activitat d’aquestes instal•lacions per tal de comprovar quin és el funcionament, la tasca i el servei que es realitza en les depuradores de la nostra comarca”.

Al seu torn, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Tomàs Castells, ha afegit que “les depuradores realitzen un servei essencial i de primer ordre per a tots els habitants de la nostra comarca”. Per aquest motiu, Castells ha destacat que “és important i necessari realitzar aquestes visites per tal de conèixer la seva activitat”.

El director de Catalunya i Balears d’Aqualia, Juan Luís Castillo, el delegat de Tarragona, Jordi Aguilera, i la responsable de les plantes, Helena Villagrasa, han estat els encarregats de guiar la visita per les instal•lacions de les depuradores. Al llarg d’aquesta, els responsables comarcals han pogut conèixer el procés de depuració de l’aigua residual, comú a tot el grup de depuradores.

Paral•lelament, han comprovat com es deshidraten els fangs resultants del procés de depuració per portar-los a una planta de reciclatge per ser utilitzats com adob per a l’agricultura, ja que es tracta d’un compost ric en matèria orgànica.

El grup de depuradores que conformen el sistema de sanejament del Baix Ebre són les dels municipis de l’Aldea, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Camarles, Marina- Sant Jordi, el Perelló, Tortosa- Roquetes, Alfara de Carles, Benifallet, Tivenys i Vinallop, que serveixen al 95% de la població de la comarca. Actualment tracten 6,5 milions de m3 a l’any, que equivalen a una població de prop de 95.000 habitants. A més, per les condicions topogràfiques del terreny, que no permeten el transport d’aigua residual per gravetat, la xarxa de sanejament també està formada per una trentena d’estacions de bombeig i prop de 30 km de col•lectors en alta.