Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal promou espais de diàleg per millorar la convivència als municipis del Baix Ebre

Imatge
 
El Consell Comarcal promou espais de diàleg per millorar la convivència als municipis del Baix Ebre
29/06/2021

El Consell Comarcal del Baix Ebre impulsa el procés comunitari per tal de millorar la convivència, la inclusió i la cohesió social a la comarca. Un procés que implica dur a terme una diagnosi sobre l'estat de la convivència i la cohesió social al conjunt de la comarca, però amb la mirada pròpia de cada municipi per la qual cosa és necessari el treball conjunt d'institucions i ciutadania. En aquest sentit, entre els mesos de juny i setembre es duran a terme un seguit d'accions per promoure espais de diàleg i reflexió ciutadana, unes accions que tenen com a punt de partida les aportacions recollides a l'exposició participativa 'Millorem la convivència'. "La finalitat d'aquesta iniciativa, que recorrerà tots els municipis de la comarca, és dialogar i reflexionar de manera compartida sobre com volem viure i conviure a cadascun dels municipis del Baix Ebre", ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

Durant els mesos d'estiu s'organitzaran accions de retorn on els veïns i veïnes dels municipis es podran expressar, ser escoltats i enraonar sobre la convivència a la seua població. Unes sessions amb què es pretén promoure espais inclusius i oberts a la participació de persones diverses, on a través de diferents dinàmiques dialèctiques es creï un clima de confiança i empatia.

Així, la primera d'aquestes sessions tindrà lloc demà a Aldover, a partir de dos quarts de vuit del vespre; l'1 de juliol s'ha programat a Camarles; el 6 de juliol al Perelló; el 8 de juliol a Alfara de Carles i el 9 de juliol a Tivenys. Unes sessions que es duran a terme d'acord amb les mesures sanitàries pertinents i utilitzant espais adequats a cada municipi.

El procés comunitari és impulsat des de l'àrea de Serveis a les Persones del Consell Comarcal amb el suport de la cooperativa FITES Terres de l'Ebre. En el marc d'aquest projecte s'ha creat un grup impulsor, integrat per diferents recursos tècnics i serveis vinculats a l'àrea de Serveis a les Persones del Consell Comarcal i els serveis territorials de Drets Socials. "Promovem el debat sobre la convivència als pobles i incentivem el sentiment de pertinença comarcal", ha manifestat la consellera comarcal de Serveis Socials, Laura Fabra.