Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell d’Alcaldes del Baix Ebre es ratifica en la idea de crear un consorci de polítiques ambientals

Imatge
 
El Consell d’Alcaldes del Baix Ebre es ratifica en la idea de crear un consorci de polítiques ambientals
25/03/2013

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha acollit la reunió del consell d’alcaldes de la comarca. En aquesta, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, i els alcaldes i representants dels municipis han debatut, entre d’altres temàtiques, sobre la planificació futura dels residus, el pla estratègic de les Terres de l’Ebre, la presentació de la campanya de la mosca negra i el mosquit, diferents iniciatives de formació ocupacional i el disseny d’accions de mancomunació de serveis públics.

Pel que fa a la planificació dels residus de la comarca, el consell d’alcaldes del Baix Ebre s’ha ratificat en la idea exposada en la última reunió d’alcaldes del passat mes de desembre en relació amb la creació d’un nou consorci de politiques ambientals de les Terres de l’Ebre. En tot cas, una mesura que ha de permetre assolir un doble objectiu: d’una banda, una eliminació de diferents figures de dret públic que, actualment, operen a les Terres de l’Ebre sobre una mateixa vessant ambiental. I, d’altra banda, una reducció de costos associats a aquestes funcions ambientals per una gestió integrada de les mateixes.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “aquest nou consorci de polítiques ambientals hauria d’aglutinar, entre d’altres, els serveis de gestió de residus, el tractament de la mosca negra i el mosquit, la gestió d’espais públics i l’assistència municipal en temàtiques de gestió territorial”. D’aquest forma, segons Soler, “el nou consorci ha de permetre eliminar diferents estructures administratives actuals i, com a mínim, els dos consorcis de residus de Baix Ebre i Montsià i també del CODE”.

A més, aquest nou òrgan ambiental ha d’estar obert a incorporar altres funcions que s’estan desenvolupament al territori i incorporar altres figures administratives existents, així com fomentar la cohesió territorial amb la possible incorporació de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. D’aquesta forma, segons Soler, “aquesta proposta no és més que allò que a hores d’ara ens reclama la ciutadania: eliminar estructures administratives prescindibles; reduir els costos dels serveis públics mantenint la qualitat; i fomentar la cohesió i la identitat de les Terres de l’Ebre”.

En qualsevol cas, aquesta proposta feta pública el passat mes de desembre i acordada pel Consell d’Alcaldes del Baix Ebre, requereix d’un període de temps suficient i d’un consens amb les altres comarques per tal d’implementar-la. Mentre no s’apliqui la proposta, el Consell d’Alcaldes del Baix Ebre ha acordat dur a terme una estratègia contextual de reducció de costos per oxigenar les finances dels ajuntaments de la comarca.