Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell del Baix Ebre promourà la creació d’una Taula d’Emergència Comarcal d’Habitatge

El Consell del Baix Ebre promourà la creació d’una Taula d’Emergència Comarcal d’Habitatge
09/04/2021

El Consell Comarcal del Baix Ebre promourà la creació d’una Taula d’Emergència Comarcal d’Habitatge per tal de garantir el dret a l’habitatge a totes les persones dels diferents municipis de la comarca. Aquesta és una de les peticions que ha traslladat avui la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de les Terres de l’Ebre, Claudia Cervesato, al Consell d’Alcaldes del Baix Ebre, que s’ha reunit de forma telemàtica. “L’objectiu és disposar d’un parc d’habitatges a la comarca per garantir un habitatge a totes aquelles persones que es queden sense llar”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de les Terres de l’Ebre també ha expressat la preocupació d’aquesta entitat per l’activació dels desnonaments una vegada finalitze l’estat d’alarma d’aquí a un mes, així com la problemàtica que tenen algunes persones per aconseguir els certificats d’empadronament.

Un altre dels temes que s’ha tractat al Consell d’Alcaldes del Baix Ebre, ha estat la creació d’un banc de terres. Així, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE)  ha presentat als alcaldes de la comarca el projecte del PECT Ebrebiosfera de creació d’un banc de terres territorial. El Banc de Terres Ebrebiosfera facilitarà els instruments necessaris per a desenvolupar bancs de terres locals, s’activarà una plataforma tecnològica per a la gestió i control de les finques disponibles, s’oferirà el servei d’assessorament jurídic i redacció de contractes d’arrendament, suport i formació per dinamitzar el sector.

També s’ha informat els alcaldes de les actuacions que es duran a terme enguany en el marc del procés comunitari de convivència i cohesió social a la comarca i de les aportacions rebudes als diferents municipis a partir de l’exposició itinerant que es va fer el 2020.

Finalment, el Consell d’Alcaldes del Baix Ebre ha acordat que els portaveus dels diferents grups comarcals al Consell Comarcal puguen assistir a les reunions del Consell d’Alcaldes sense veu ni vot i que si volen fer aportacions referents a l’àmbit comarcal, les presenten prèviament per escrit per incloure-les a l’ordre del dia. Aquesta proposta arriba al Consell d’Alcaldes després que el ple del Consell Comarcal aprovés per unanimitat una moció del grup de Ciutadans que demanava l’assistència dels portaveus dels grups al Consell d’Alcaldes.