Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre aprova el conveni amb els ajuntaments per desplegar el programa TempsxCures

Imatge
 
El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre aprova el conveni amb els ajuntaments per desplegar el programa TempsxCures
29/04/2022

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat avui el model de conveni de col·laboració amb els ajuntaments de la comarca per desplegar el programa TempsxCures, impulsat pel departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat. Es tracta d'un servei de cures per a infants i adolescents de 0 a 14 anys fora del temps escolar, garantint el seu dret a la cura i alliberant temps per a les famílies i les persones que cuiden, majoritàriament dones.

Per dur a terme aquest servei enguany, la Generalitat ha transferit 110.960 euros al Consell Comarcal, un import que es distribueix als municipis amb una quantia lineal de 3.600 a tots els ajuntaments i la resta en funció de la població de 0 a 14 anys. "Des de l'àrea de Serveis a les Persones hem valorat diferents fórmules per activar aquest servei i després de parlar-ho també amb els ajuntaments, hem decidit traslladar-los la subvenció perquè cada municipi decideixi com ho organitza", ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

Així, hi ha municipis que dedicaran els recursos del programa TempsxCures al casal d'estiu, al servei d'acollida escolar als matins durant el curs escolar o al servei de ludoteca, entre altres. "Amb aquest programa es busca el benestar de tothom d'una manera més igualitària, perquè cuidar no pot ser una feina que només facin les dones, ens hem d'implicar també els homes, entitats, empreses i institucions", ha assenyalat Faura.

El plenari també s'ha aprovat una modificació de crèdit de 595.669 euros, que es finançarà amb nous ingressos i romanent de tresoreria. Uns recursos que es destinaran, entre altres, a les obres de millora de l'eficiència energètica de la seu comarcal; l'adquisició d'un vehicle de transport adaptat i l'habilitació d'un espai per l'àrea d'infància.

Un altre dels acords del ple ha estat la sol·licitud de subvenció al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per la realització del programa Orienta. L'objectiu d'aquest programa és la realització d'un servei personalitzat d'orientació professional i d'acompanyament a la inserció per millorar l'ocupabilitat de les persones demandants d'ocupació i facilitar la seua inserció laboral. Pel que fa a l'import de la subvenció és de 78.290,41 euros.

Durant el ple s'ha donat compte de l'informe de l'auditoria financera de compliment de la societat Baix Ebre Innova. "Garantir la transparència de la gestió econòmica financera dels organismes públics és una de les nostres prioritats. Millorem l'eficiència dels serveis públics amb la màxima transparència", ha dit Faura.

Durant la sessió de ple ha presentat la renúncia al càrrec de conseller comarcal Francesc Xavier Osorio (PSC), regidor de l'Ajuntament de Tivenys, que serà substituït en la pròxima sessió plenària pel regidor de Deltebre Aleix Ferré.

Finalment, en l'apartat de les mocions, el ple ha aprovat una moció del grup d'Esquerra Republicana que denuncia la persecució política i judicial cap al moviment independentista català i, especialment l'espionatge polític de l'Estat espanyol amb Pegasus contra més de 65 persones per les seues idees. La moció exigeix al govern estatal que impulse una investigació exhaustiva, que s'aclareixen els fets i s'assumeixen responsabilitats. També es demana al Congrés dels Diputats la creació d'una comissió d'investigació que permeti determinar les responsabilitats i explicar públicament com és possible que s'hagi pogut produir aquest cas d'espionatge il·legal i massiu. A més dels vots dels consellers d'Esquerra, la moció ha rebut el vot favorable de Junts per Catalunya i Movem Terres de l'Ebre, mentre que el PSC i Ciutadans s'hi ha abstingut.