Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre aprova la creació del servei d’acolliment residencial d’urgència

Imatge
 
El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre aprova la creació del servei d’acolliment residencial d’urgència
18/12/2020

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat la creació del servei d’acolliment residencial d’urgència, així com el seu reglament, un servei destinat a suplir temporalment la llar familiar per pèrdua de l’habitatge habitual i quan no es dispose de recursos econòmics i de xarxa familiar i social per resoldre la situació. Actualment, al Baix Ebre no hi ha cap centre d’estada limitada per atendre casos d’urgència. “La situació de crisi que vivim fa que augmenten de manera important el nombre de persones que tenen dificultats per cobrir les necessitats més bàsiques, sobretot  d’habitatge o alimentació”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

El servei d’acolliment residencial d’urgència permetrà estades d’una durada màxima de 3 mesos, un període durant el qual es facilitarà l’allotjament i es farà un seguiment de l’evolució i l’ús del servei per part de l’equip de serveis socials del Consell Comarcal del Baix Ebre.

I per tal de poder posar en marxa aquest servei, el ple del Consell també ha aprovat la signatura d’un conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ja que actualment el Consell Comarcal no disposa d’habitatges destinats a aquesta finalitat. En aquest sentit, l’Agència de l’Habitatge cedirà un habitatge (propietat de la SAREB SA i cedit a l’Agència) que té disponible i es troba buit al municipi de Camarles. El plenari també ha donat llum verd al preu públic d’aquest servei i l’ordenança reguladora.

D’altra banda, en la sessió plenària ordinària d’avui també s’ha aprovat el conveni amb diferents ajuntaments de la comarca per al desenvolupament del programa Treball i Formació; el conveni amb entitats locals de les Terres de l’Ebre per al Servei del Banc d’Ajudes Tècniques (2021-2025), així com el conveni amb l’Institut Català d’Acolliment i Adopció per al servei de l’ICIF (Institucions Col·laboradores d’Integració Familiar) durant el 2021.

Finalment, el ple ha aprovat, per unanimitat,  una moció de Ciutadans que proposa que els portaveus dels diferents grups comarcals puguen participar en les reunions del Consell d’Alcaldes, amb veu però sense vot. Una proposta que es traslladarà al Consell d’Alcaldes del Baix Ebre perquè adopte la decisió final.