Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre recull el Segell Infoparticipa 2021 a la transparència informativa

Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
El president del Consell Comarcal del Baix Ebre recull el Segell Infoparticipa 2021 a la transparència informativa
10/05/2022

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va lliurar ahir el Segell Infoparticipa 2021 per la qualitat i transparència comunicativa del seu web al Consell Comarcal del Baix Ebre. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, i el conseller comarcal Eladi Galve van recollir el premi concedit pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB que en aquesta edició han rebut un total de 136 ajuntaments, onze consells comarcals i tres diputacions de Catalunya.

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha aconseguit una puntuació del 100%, és a dir, que compleix amb els 49 indicadors avaluats. De fet, dels onze consells comarcals que han obtingut el segell, només el Baix Ebre, el Baix Llobregat i el Vallès Oriental assoleixen un 100% de resultats positius. "Des del Consell Comarcal informem de forma entenedora i transparent la ciutadania, estem compromesos amb una governança transparent", ha dit Faura, que ha recordat que abans d'ocupar la presidència del Consell Comarcal, el web de l'ens suspenia en transparència. A més, el president del Consell Comarcal ha agraït la feina tècnica i transversal realitzada per l'equip humà de l'ens que ha permès l'obtenció d'aquest guardó.

La cerimònia de lliurament dels guardons va comptar amb les intervencions del rector de la UAB, Javier Lafuente; el director general de Dades Obertes, Transparència i Col·laboració de la Generalitat, Albert Cañigueral i el director de ComSET, Armand Balsebre. El doctor en Dret i expert en transparència Miguel Ángel Blanes va pronunciar la conferència 'De la transparència formal a la real'. Blanes va lloar el Segell Infoparticipa per ser "una iniciativa única" arreu de l'Estat i va advertir als representants de les administracions que rebre el distintiu implica "una gran responsabilitat", ja que "no és un estat sinó un procés", quelcom que s'ha d'actualitzar constantment.

Pel que fa als indicadors que utilitza el ComSET per avaluar la informació publicada als webs de les administracions responen a les següents qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius, com es gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre la comarca/municipi i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.