Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El primer tram de la Via Verda del Carrilet de la Cava deixarà de ser compartit en vehicles

El primer tram de la Via Verda del Carrilet de la Cava deixarà de ser compartit en vehicles
06/07/2021

El Camí Natural Via Verda del Carrilet de la Cava deixarà de ser compartit entre vehicles i bicicletes al primer tram, un tram de 700 metres comprès entre la Sucrera i el Club de Rem. Inicialment i davant l’estat precari del camí municipal que va fins al Club de Rem, i vista la inacció de l’Ajuntament de Tortosa, el Consell Comarcal del Baix Ebre va optar, de forma provisional, perquè la mobilitat entre vehicles i bicicletes fos compartida en aquest primer tram d’una via que té 6,9 quilòmetres i arriba fins al pont de l’autopista AP-7.

Les obres d’adequació de l’antic traçat del Carrilet per convertir-lo en itinerari turístic van evidenciar que l’Ajuntament de Tortosa feia anys que no executava cap tasca de manteniment al camí de Tortosa a Amposta. I així ho va traslladar el Consell Comarcal del Baix Ebre a l’Ajuntament, que en cap moment va presentar cap al·legació al projecte d’habilitació de la Via Verda sobre els terrenys cedits per ADIF al Consell Comarcal del Baix Ebre i que va donar la llicència al Consell Comarcal per fer les obres.

El tram compartit deixava als usuaris de la via en situació de vulnerabilitat pel volum de trànsit que hi discorre, per la qual cosa el Consell Comarcal del Baix Ebre va negociar amb Caminos Naturales (que depèn del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació) una actuació de millora a la Via Verda del Carrilet que ha permès traslladar la via cicloturística, de 3 metres d’amplada, a la vora del canal (deixant 5 metres de distància) i l’asfaltat de la resta del camí.

Concretament, Caminos Naturales ha realitzat les obres de cobriment de tres sifons que suposaven un perill per tots els usuaris que circulaven per aquest camí i ha fet un traçat de carril bici segregat del trànsit motoritzat. El Consell Comarcal del Baix Ebre va comunicar aquesta actuació a l’Ajuntament i li va proposar que coincidint amb aquesta actuació executés l’asfaltat de la part del camí per on circulen els vehicles.

Pel que fa al pressupost d’adequació del Camí Natural Via Verda del Carrilet de la Cava ha estat de 426.863 euros. L’obra compta amb una subvenció del 50% del departament d’Empresa, a través del Pla de Foment Territorial de Turisme; una subvenció del fons FEDER i una altra de la Diputació de Tarragona.