Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El SIFE Terres de l’Ebre posa en marxa el programa d’acolliment en família extensa

Imatge
 
El SIFE Terres de l’Ebre posa en marxa el programa d’acolliment en família extensa
25/10/2012

El Servei d’Integració en Famílies Extenses (SIFE) ha engegat, a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre, el projecte de formació per a l’acolliment en família extensa.

Aquest projecte té la finalitat d’afavorir el desenvolupament de les famílies acollidores extenses a les Terres de l’Ebre i pretén fomentar relacions positives que facilitin la superació de períodes de dolor emocional, ensenyar a cercar suports i fomentar l’autonomia, i evidenciar la importància que té estimular l’aferrament, l’autoestima, les habilitats socials, la gestió positiva del conflicte i la creativitat per reforçar la nova situació familiar.

Per al president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, aquest programa “és una mesura adient i indicada per tal de formar i ajudar en el seu desenvolupament a les famílies acollidores extenses”. Alhora, Soler ha afegit que “programes com aquests serveixen per a donar una resposta eficient i un suport clar a totes aquestes famílies”.

El contingut del programa

El projecte està configurat per 11 sessions de treball en grup. El primer, en aquest cas de la zona del Baix Ebre, es realitzarà a la sala de formació de l’ens comarcal. Les sessions es duran a terme els dimecres de 10 a 12 hores en periodicitat quinzenal. A la comarca del Montsià les classes començaran el proper mes de novembre.

Al llarg de les 11 sessions es tractaran, entre d’altres, temàtiques com ara els aspectes diferencials de l’acolliment en família extensa, el desenvolupament evolutiu, relacions amb els pares biològics, els estils educatius, la gestió positiva del conflicte, etc.

Cal recordar que els acolliments en família extensa són els que es formalitzen amb persones vinculades a l’infant per una relació de parentiu. Actualment, aquest tipus d’acolliment agrupa a les Terres de l’Ebre un 42.6% del total d’infants i adolescents amb mesura protectora.

El SIFE és l’equip que s’encarrega de realitzar el seguiment dels nens que resten tutelats pels serveis de protecció competents i, al mateix temps, acollits en família extensa. És un servei que es realitza a les 4 comarques de les Terres de l’Ebre.