Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

La il·luminació solar del Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán rep el premi Encicla’t

La il·luminació solar del Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán rep el premi Encicla’t
17/06/2022

El projecte d’instal·lació d’enllumenat solar al Camí Natural de la Via Verda de la Val de Zafán, al tram comprès entre Tortosa i Roquetes, ha rebut el premi Challenge Encicla’t del Parc Natural del Delta de l’Ebre en la categoria d’iniciativa pública, per la promoció del cicloturisme i la mobilitat sostenible. El conseller comarcal i alcalde de Tivenys, Eladi Galbe, ha recollit el premi que li ha lliurat el director dels serveis territorials d’Acció Climàtica, Jesús Gómez, en un acte que ha tingut lloc a la Casa de Fusta del delta de l’Ebre.

El premi Encicla’t s’emmarca dins el projecte europeu Interreg MED Incircle, destinat a millorar la sostenibilitat d’espais costaners i illes, on el turisme és emergent, en l’àmbit de l’energia, la mobilitat, l’aigua i els residus. “La instal·lació d’enllumenat amb sistema fotovoltaic ens permet potenciar la mobilitat sostenible entre Tortosa i Roquetes, millorem la seguretat dels usuaris i afavorim que la població local opte pels desplaçaments en bicicleta o a peu”, ha explicat Galbe.

Concretament, l’actuació que ha executat el Consell Comarcal del Baix Ebre al Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán ha consistit en la instal·lació de 77 lluminàries dels tipus LED amb sistema fotovoltaic, unes columnes de gran radi de 5 metres d’alçada, situades a una distància de 25 metres entre elles. En aquest espai també s’han plantat lledoners i s’ha renovat i ampliat la via, amb una inversió de 127.215 euros, que ha estat finançada per la Diputació de Tarragona.

Pel que fa als guardonats del premi Encicla’t en la categoria d’iniciatives privades han estat: l’institut Montsià, pel projecte d’aparcament itinerant de bicicletes; Marc Sardà, pel projecte Delta Esglaó Zero; Josep Baila per Deltink Parks SL; l’escola Consol Ferré pel Bicibús i Jordi Valero per Viure en bici.