Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

La Jornada d’Economia i Empresa del Baix Ebre acull a 400 empresaris i emprenedors de les Terres de l’Ebre

Imatge
 
La Jornada d’Economia i Empresa del Baix Ebre acull a 400 empresaris i emprenedors de les Terres de l’Ebre
15/06/2012

Organitzada pel Consell Comarcal del Baix Ebre, la Jornada d’Economia i Empresa del Baix Ebre ha esdevingut un èxit d’assistència. En aquesta, i amb l’objectiu de reflexionar al voltant de la situació econòmica actual amb una visió dirigida al futur en general però també de les Terres de l’Ebre en particular. A la jornada hi han participat els professors universitaris Joan Ramon Alabart, Germà Bel, Ramon Tremosa i Xavier Sala-i-Martin.

A la jornada, que s’ha realitzat a la Sala d’Actes d’Arrossaires del Delta de l’Ebre, també hi ha participat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el vicepresident de Dinamització Econòmica, Xavier Royo, el portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, el delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, la directora dels serveis territorials d’Empresa i Ocupació, Mercè Miralles, l’alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, i altres autoritats i representants dels ajuntaments de la comarca i consells comarcals.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha manifestat que “jornades com aquesta tenen la finalitat de reflexionar per obrir una porta a l’optimisme dins de la gran quantitat de notícies i imatges negatives que sorgeixen a causa de la crisi. Tots sabem la situació que vivim actualment però hem de fixar els reptes necessaris per a l’endemà”. Soler, al mateix temps, ha valorat la gran participació que ha tingut l’acte. En aquest sentit, Soler ha emfatitzat en què “és evident que els empresaris tenen ganes de treballar i innovar per tal de fer un pas endavant i sortir, més reforçats, de l’actual context econòmic”.

Les diferents conferències realitzades pels ponents han tingut la finalitat principal de donar un missatge d’optimisme als empresaris del territori i també donar resposta a les inquietuds dels assistents a l’acte. D’aquesta manera, Joan Ramon Alabart ha basat la seva conferència en generar un discurs positiu al voltant de “La revolució de les fortaleses”.

Per la seva banda, Germà Bel i Ramon Tremosa han realitzat un debat centrat en el “Futur estratègic de les Terres de l’Ebre”. Un debat conduït pel director del grup Ebre Comunicació, Josep M. Arasa, que ha analitzat i detallat quines són les oportunitats de present i futur de l’economia del territori.

Finalment, Xavier Sala-i-Martin, ha aportat la seva visió personal i acadèmica sobre “Empresa i innovació” i ha destacat algunes de les relacions empresarials que condueixen a l’èxit a través de la innovació.