Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

La Trobada de la Gent Gran del Baix Ebre aplega unes 300 persones a Tivenys

Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
La Trobada de la Gent Gran del Baix Ebre aplega unes 300 persones a Tivenys
Francisco Subirats, veí del Perelló, va ser proclamat avi de la comarca a proposta de l'Associació de Jubilats i Pensionistes del Perelló
01/12/2019

Afavorir l’envelliment actiu i permetre que els representants de les diferents entitats i casals del Baix Ebre comparteixen una jornada festiva i de convivència és l’objectiu de la Trobada de la Gent Gran del Baix Ebre, organitzada pel Consell Comarcal del Baix Ebre. Una jornada que va celebrar-se dissabte passat a Tivenys, amb la col·laboració de l’Ajuntament, i en què van participar unes 300 persones.
Representants d’una dotzena d’associacions i casals de gent gran de la comarca van acudir a la trobada, que el govern comarcal ja ha anunciat que es convocarà cada any. “La celebració de la Trobada de la Gent Gran és una demanda del Consell Consultiu de Gent Gran del Baix Ebre, per tant, recuperarem aquesta tradició i ja avancem que l’organitzarem cada any en un municipi de la comarca”, va explicar el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.
La visita a l’entorn natural de l’Assut de Tivenys, un dels espais naturals més espectaculars i representatius del tram final del riu,  i al Centre d’Interpretació de la Pesca de la Saboga, que fa un repàs a les diverses arts de pesca utilitzades a l’Ebre fins a la dècada dels seixanta,  van obrir els actes de la trobada.
Tot seguit, les persones participants en la trobada es van traslladar al recinte firal on els van rebre l’alcalde de Tivenys, Eladi Galbe; la regidora de Serveis Socials a l’Ajuntament de Tivenys, Paula Piñol; la consellera comarcal de Serveis Socials, Laura Fabra i el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura. “Ens trobem a Tivenys, a la vora del riu Ebre, un riu que cada vegada és menys riu i és per això que des de les institucions ebrenques hem de seguir reivindicant un cabal ambiental per al riu, així com una major aportació de sediments per a poder mantenir el Delta”, va dir Faura.
També al recinte firal és on va tenir lloc les actuacions de la Gandaia i dels Comediants de Tivenys, el dinar, així com l’actuació del duet musical, que va posar el punt final a la festa.

Francisco Subirats, avi del Baix Ebre
Un dels moments més emotius de la trobada va ser l’elecció de l’avi/àvia del Baix Ebre. Es van presentar cinc candidatures i per sorteig va resultar proclamat avi de la comarca Francisco Subirats Pau, proposat per l’Associació de Jubilats i Pensionistes del Perelló. Subirats té 80 anys, ha treballat de pagès i paleta al sector de la construcció i, actualment, col·labora amb l’escola del Perelló, on es fa càrrec de l’hort i ensenya als alumnes les tècniques de conreu. “M’agrada traslladar els meus coneixements als més joves, penso que és necessari que la gent gran expliquem tot allò que sabem als joves”, va manifestar Subirats, molt emocionat després de rebre el distintiu.
Tots els candidats presentats van rebre un diploma acreditatiu del Consell Comarcal del Baix Ebre. Pel que fa a la resta de candidates van ser:
Paquita Llaó, de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Bítem. Llaó té 79 anys  i és propietària d’un comerç local, participa molt activament amb les activitats que organitzen tant l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Bítem, com l’Associació de Dones.
Josefa Miró, de la Llar de Gent Gran Sant Martí de Xerta. Miró té 84 anys, lluitadora i positiva, és una de les sòcies més antigues de l’entitat.
Carmen Piñol, de l’Associació de Gent Gran de Tivenys. Piñol té 92 anys, és una persona molt dinàmica i una de les fundadores de l’Associació de Gent Gran, on actualment continua participant de forma activa.
Rosa Castells, de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de la Cava-Deltebre. Té 85 anys, va ser fundadora de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de la Cava i participa activament de totes les activitats que s’organitzen des de l’entitat.

Òrgan de participació ciutadana
El Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Ebre és un òrgan sectorial de participació ciutadana que integra un total de vint-i-tres associacions o casals de la gent gran de la comarca. Aquest òrgan de participació vetlla per la millora del benestar i la qualitat de vida de la gent gran. El passat mes d’octubre l’assemblea del Consell Consultiu de la Gent Gran va elegir la deltebrenca Hermínia Bo delegada del Consell.