Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

La VI Diada de la Via Verda al Baix Ebre esdevé un gran èxit de participació

Imatge
 
La VI Diada de la Via Verda al Baix Ebre esdevé un gran èxit de participació
La Diada ha tingut com a objectiu, potenciar i donar a conèixer les rutes ecoturístiques del territori, així com sensibilitzar la població local i el turista sobre la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic
13/11/2011

Més de 240 persones han participat aquest matí en la sisena Diada de la Via Verda al Baix Ebre. Un dia festiu que ha permès recórrer a tots els ciclistes els 9 quilòmetres de distància programats que existeixen entre el punt de sortida, el Campus Terres de l’Ebre, i el punt d’arribada, l’Antiga Estació d’Aldover.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, l’Alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la representant territorial d’Esports a les Terres de l’Ebre, Cinta Espuny, i la sotsdirecotora del Campus Terres de l’Ebre, Sara Romaguera, han donat la benvinguda a tots els participants i els han convidat a “gaudir del paisatge de la Via Verda fent esport i fent salut”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, s’ha mostrat força “content” per la participació que ha tingut aquesta Diada. Així, Soler ha destacat que “actes com aquest permeten donar a conèixer, encara més, la Via Verda entre tots els habitants del Baix Ebre”. A més, el president del Consell ha afegit que “aquesta és un gran atractiu turístic per a la zona i, per tant, s’ha de potenciar”. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal ha afegit que “en un futur la Via Verda ha d’arribar a la desembocadura de l’Ebre”.

L’Alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha afirmat que “la Via Verda esta en camí d’arribar a Tortosa”. Bel, ha subratllat que “l’aspiració de la Via Verda ha de ser la d’unir els dos ports del Baix Ebre”. Al seu torn, la sotsdirectora del Campus Terres de l’Ebre, Sara Romaguera, ha destacat que “la URV ha de ser un punt de trobada per a totes aquelles activitats d’àmbit esportiu i cultural que suposin un valor afegit per al nostre territori”.

Finalment, la representant territorial d’Esports a les Terres de l’Ebre, Cinta Espuny, ha manifestat que “s’ha de continuar donant suport a aquestes iniciatives que tenen com a eix central l’esport i la salut”.

La marxa ha començat a les 10:15h i els ciclistes han arribat a l’Antiga Estació d’Aldover a les 11:20h. En aquest punt, hi ha hagut una actuació dels Tablers i Grallers Aldovaira i s’han repartit entrepans i begudes entre tots els participants. A més, s’ha regalat un obsequi als menors de 10 anys.

La sisena Diada de la Via Verda ha estat organitzada pel Consell Comarcal del Baix Ebre, el Campus Terres de l’Ebre i l’Ajuntament de Tortosa. Aquesta, ha tingut l’objectiu de potenciar i donar a conèixer les rutes ecoturístiques del territori, així com sensibilitzar la població local i el turista sobre la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic. La Diada s’ha emmarcat dins de la celebració de les Vies Verdes Europees i de la campanya “Vias Verdes, Cero CO2”