Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

“La Via Verda de la Val de Zafán i 14 rutes complementàries”, una nova guia de promoció turística del Baix Ebre

Imatge
 
“La Via Verda de la Val de Zafán i 14 rutes complementàries”, una nova guia de promoció turística del Baix Ebre
30/07/2012

Aquesta publicació, escrita per Carlos Gracià i editada per Cossetània Edicions, té la finalitat d’ajudar a descobrir els pobles i paisatges del Baix Ebre, la Terra Alta i el Matarranya mitjançant el recorregut de la Via Verda de la Val de Zafán. Alhora, aquesta guia, també inclou un recull de 14 rutes destacades per les Terres de l’Ebre.

La presentació dirigida als mitjans de comunicació s’ha celebrat a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre com a òrgan encarregat de la gestió de la Via Verda a la comarca. En aquesta, a part de l’autor, també han assistit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, la vicepresidenta de Foment de la Cohesió Social, Roser Caballeria, el conseller de Turisme, Alfredo Ferré, i la tècnica de turisme del Consell Comarcal del Baix Ebre, Roser Anguera.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha felicitat a l’autor per la publicació del llibre i ha destacat que “aquest ha de ser un punt de referència que s’ha de trobar a arreu del territori català per ajudar a difondre la Via Verda com a un dels elements més atractius de la comarca”. A més, Soler ha destacat que “des del Consell Comarcal del Baix Ebre s’està treballant per donar continuïtat cap al Delta de l’Ebre ja que unir els dos parcs naturals serà un factor importantíssim per a promocionar la comarca i generar activitat econòmica”.

Per la seva banda, el conseller de Turisme, ha apuntat que “aquesta és una guia única i integradora que ha recollit tot allò que la gent estava demanant”. Paral•lelament, ha manifestat que “hem de copsar la Via Verda com a un element integrador de les nostres terres”. Per aquest motiu ha subratllat que “s’han de continuar realitzant projectes, com ara la connexió entre els dos Parcs Naturals, per tal de potenciar l’atractiu turístic de la Via”.

L’autor del llibre, Carlos Gracià, ha agraït el suport de Cossetània Edicions i del Consell Comarcal del Baix Ebre. Gracià ha destacat que “amb aquesta guia s’ha realitzat un gran treball de camp atès que s’ha parlat amb tots els Ajuntaments, establiments i s’han donat resposta a totes les inquietuds que presenten els turistes que visiten la Via Verda”. L’autor del llibre també ha destacat que “s’han inclòs 14 rutes complementàries que estan repartides estratègicament per totes les poblacions que vertebren la Via”.

“La Via Verda de la Val de Zafán i 14 rutes complementàries” permet donar a conèixer, més a fons, el recorregut de la Via Verda. A més, el fet d’incorporar 14 rutes complementàries i una àmplia guia de serveis i telèfons d’utilitat, genera un valor afegit per al turista que visita la Via.