Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

L’àrea de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Baix Ebre atén més usuaris a causa de la crisi sanitària

Imatge
 
L’àrea de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Baix Ebre atén més usuaris a causa de la crisi sanitària
La junta de portaveus del Consell Comarcal del Baix Ebre s’ha reunit avui de forma telemàtica per tal de fer un seguiment de les mesures adoptades atesa la situació d’emergència sanitària per la pandèmia del coronavirus
02/04/2020

La junta de portaveus del Consell Comarcal del Baix Ebre s’ha reunit avui de forma telemàtica per tal de fer un seguiment de les mesures adoptades per la institució per garantir la prestació dels serveis públics i preservar la salut dels treballadors atesa la situació d’emergència sanitària per la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, el president del Consell, Xavier Faura, ha informat els portaveus dels grups comarcals que des de l’àrea de Serveis a les Persones es manté l’atenció en casos d’urgència en tots els serveis bàsics, amb un servei de guàrdia rotatiu. “A la majoria de municipis de la comarca en les dues últimes setmanes s’ha produït increment dels casos atesos donada la situació de crisi sanitària”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre.

També es manté de forma presencial el servei d’ajuda a domicili, que atesa la situació d’emergència s’ha incrementat amb onze usuaris. Pel que fa al servei d’atenció i informació a la dona (SIAD) manté l’atenció telefònica i via correu electrònic, mentre que resta tancat el servei de transport adaptat i el Servei d’Atenció Diürna (la Tribu).

Quant a l’àrea d’atenció a la infància i l’adolescència, s’han ajornat les entrevistes, sessions informatives, formatives grupals i individuals i s’ha intensificat el contacte telefònic i telemàtic. També s’han extremat els seguiments per detectar situacions de risc derivades del confinament, de les mesures d’aïllament social i de les conseqüències que pugui comportar el tancament dels centres educatius i el Servei d’Intervenció Socioeducativa.

Aquesta setmana s’han acabat de distribuir les targetes moneder a les famílies de l’alumnat amb beca menjador, una distribució que han fet directament al domicili de cada usuari els xofers del servei de transport adaptat, a excepció de Tortosa i Roquetes on les han distribuït els ajuntaments respectius.

Finalment, la resta de serveis del Consell Comarcal del Baix Ebre es presten de forma telemàtica. La junta de portaveus del Consell es tornarà a reunir, per via telemàtica, dijous de la setmana que ve.