Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

L'Arxiu Comarcal del Baix Ebre inicia una campanya de recollida de documents sobre la pandèmia de Covid-19

Imatge
 
L'Arxiu Comarcal del Baix Ebre inicia una campanya de recollida de documents sobre la pandèmia de Covid-19
29/04/2020

L'Arxiu Comarcal del Baix Ebre inicia una campanya de recollida de materials sobre la pandèmia de Covid-19 per documentar l'experiència col·lectiva que vivim. El confinament, la malaltia, la solidaritat, l'angoixa per la situació econòmica, la buidor dels espais públics, el distanciament social, etcètera. Tota la documentació que reculli aquestes experiències contribuirà a formar una memòria social sobre la pandèmia al Baix Ebre i l'Arxiu la vol preservar. "Donem suport a aquesta campanya que fa el nostre Arxiu Comarcal perquè pensem que vivim un moment històric en què la ciutadania pot fer una gran aportació explicant com viuen aquesta experiència. Aquesta documentació ens ajudarà a formar una memòria social de la pandèmia de Covid-19 al Baix Ebre", ha manifestat el vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre i conseller comarcal de Cultura, Jordi Jordan.

Pel que fa al tipus de documents que recull l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre són tant documents analògics com digitals; textos personals com ara diaris de confinament o reflexions sobre la situació actual; fotografies i vídeos vinculats al Baix Ebre.

La campanya és oberta a tota la ciutadania de la comarca que ha d'enviar els documents a l'adreça de correu acbaixebre.cultura@gencat.cat (si els arxius són massa pesats, utilitzeu el servei WeTransfer) i si es tracta de documents analògics, els podeu portar físicament a l'Arxiu quan s'acabe el confinament. "Animem a tothom a enviar aquests documents que passaran a formar part del fons comarcal i això ens servirà per a preservar com les generacions actuals vivim aquesta situació d'excepcionalitat", ha dit Jordan.

Aquesta campanya de l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre s'emmarca en la iniciativa de recollida de documentació de la Xarxa d'Arxius Comarcals de Catalunya, impulsada pel departament de Cultura.