Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

L’Aula Activa, una eina útil i eficaç per trobar feina

Imatge
 
L’Aula Activa, una eina útil i eficaç per trobar feina
Dels 201 usuaris que han assistit a les sessions de l’Aula Activa, prop d’un 45% han trobat feina, o sigui, un total de 89 persones
13/10/2011

El programa d’inserció laboral Aula Activa, organitzat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, ha tancat el seu exercici anual amb uns resultats força positius. Un 45% dels assistents a les sessions del programa han trobat feina. Més concretament, han estat 89 les persones que mitjançant l’Aula s’han reinserit al món laboral.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “l’Aula Activa és una eina eficaç de promoció econòmica”. A més, Soler ha afegir que aquest programa “és un exemple de com, des de l’administració pública, podem crear polítiques eficaces que dinamitzin l’economia i que, alhora, ajudin als més desafavorits en l’actual conjuntura econòmica”.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Ocupació, Xavier Royo, ha destacat que “l’Aula Activa genera als demandants d’ocupació una millora competencial que els permet finalitzar el curs amb més possibilitats en la recerca de feina”. Per aquest motiu, Royo, ha emfatitzat amb “la validesa i la capacitat del programa per a reinserir al mercat laboral als aturats”.

La participació en el programa Aula Activa té com objectiu que l’usuari participi d’una experiència de millora de capacitats que es tradueix en un augment de l’autonomia i una ampliació de les opcions de cerca de feina per a les persones participants. Així, l’Aula Activa es desenvolupa mitjançant 16 sessions diàries que s’estructuren en dies continuats de dilluns a dijous a raó de quatre hores diàries.

El programa s’adreça a demandants d’ocupació aturats o treballadors que volen millorar la situació laboral i que estan inscrits a les Oficines de Treball de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, les ocupacions més sol•licitades pels demandats d’ocupació que passen per l’Aula Activa són la d’administratiu, dependent, sector sanitat i el sector de la construcció. Cal esmentar, que l’acompanyament a l’usuari en el seu itinerari de recerca no finalitza amb l’estada a l’aula. L’Aula fa seguiment de les persones que han participat i té cura de mantenir-les informades, sobretot pel que fa aquells/es participants que encara no han trobat feina.