Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Les obres d’adequació de l’antic traçat del Carrilet per convertir-lo en Via Verda són a la recta final

Imatge
 
Les obres d’adequació de l’antic traçat del Carrilet per convertir-lo en Via Verda són a la recta final
21/12/2020

Les obres d’adequació de l’antic traçat del Carrilet de la Cava per convertir-lo en  Via Verda són a la recta final, unes obres que han permès habilitar una via de tres metres d’amplada en un traçat de 6,9 quilòmetres entre l’antiga bòbila d’Anguera, a la C-42, i uns metres abans del pont de l’autopista AP-7.  Aquest és el primer pas per allargar aquest itinerari cicloturístic fins al Delta.

De forma provisional, al tram inicial, comprès entre la Sucrera i el Club de Rem, la mobilitat serà compartida entre bicicletes i vehicles i la velocitat màxima serà de 20 quilòmetres per hora.  La Via Verda del Carrilet s’ha habilitat sobre els terrenys cedits per ADIF al Consell Comarcal per executar les obres d’adequació d’un carril bici, un projecte que té el suport de tots els grups comarcals i al qual l’Ajuntament de Tortosa va concedir la llicència d’obres el passat mes de setembre, sense fer cap advertiment. Tampoc es va presentar cap al·legació al projecte durant el període d’exposició pública.

L’actuació sobre la Via Verda del Carrilet ha evidenciat, encara més,  l’estat precari en què es  troba el camí municipal que va fins al Club de Rem, on l’Ajuntament de Tortosa, fa anys que no ha fet cap tasca de manteniment, tot i ser l’accés a aquestes instal·lacions esportives. “Fa unes setmanes, vaig enviar una carta a l’alcaldessa demanant-li que arreglés  els 700 metres de camí, on inicialment l’Ajuntament no tenia cap intenció d’actuar”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

A més, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre ha lamentat la roda de premsa que van oferir els regidors de Junts per Tortosa divendres passat. “Es van dir coses que no són certes, el projecte de pavimentació de la Via Verda segueix estrictament el traçat  que és propietat d’ADIF, un projecte que té tots els permisos municipals i d’altres organismes i que s’ha executat d’acord amb la llicència municipal concedida”, ha dit Faura.  En aquest sentit, a més de la llicència d’obres de l’Ajuntament, l’obra té les corresponents autoritzacions de Costes, el Consorci d’Aigües de Tarragona i la Comunitat de Regants.

“Ens sorprèn que l’Ajuntament de Tortosa que no ha fet cap al·legació al projecte ara qüestioni l’actuació, però el més sorprenent és que el senyor Domingo Tomàs titlle de nyap aquesta obra. Precisament ell que és conseller comarcal, que coneix perfectament el projecte i que a més és regidor de Serveis de l’Ajuntament de Tortosa”, ha assenyalat Faura, que ha afegit: “Com a conseller comarcal podria haver fet aportacions al projecte quan tocava, no quan l’obra està acabada i fer també la seua feina al govern local, presentant al·legacions dintre el termini previst si ho creia convenient i presentant també els pressupostos municipals, que ni els tenim  ni se’ls espera.”

Aquest matí les dues administracions, el Consell Comarcal del Baix Ebre i l’Ajuntament de Tortosa, han mantingut una reunió per buscar solucions que milloren el trànsit de vehicles, per resoldre problemàtiques concretes d’alguns particulars i per trobar una solució definitiva al camí que condueix fins al Club de Rem, on de moment, la circulació serà compartida.

“Hem ofert la nostra col·laboració a l’Ajuntament, per facilitar la tasca de reparació del camí, una part del qual és municipal i l’altra d’ADIF; però mentre, el camí serà compartit entre bicicletes i vehicles, com a d’altres llocs tant de Catalunya com d’Europa, és per això que fem una crida a tothom a la prudència i respectar els límits de velocitat”, ha apuntat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Pel que fa al pressupost d’aquesta actuació ha estat de 426.863 euros i l’obra compta amb una subvenció del 50% del departament d’Empresa, a través del Pla de Foment Territorial de Turisme i una subvenció del fons FEDER.