Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Lliurament dels certificats de professionalitat als alumnes dels cursos de formació

Imatge
 
Lliurament dels certificats de professionalitat als alumnes dels cursos de formació
15/07/2013

L’ens comarcal del Baix Ebre i Baix Ebre Innova han lliurat els certificats de professionalitat als 46 alumnes que han superat els cursos de formació ocupacional que s’han organitzat en el transcurs d’aquest any acadèmic a les instal•lacions del Viver d’Empreses.

En l’acte de lliurament, celebrat a l’auditori de Baix Ebre Innova, han participat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el president de Baix Ebre Innova, Xavier Royo, el conseller delegat de Baix Ebre Innova, Joan Font, el director del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Joan Aregio, la directora territorial d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Mercè Miralles, consellers comarcals, altres representants institucionals i alumnes i familiars.

Aquest 2012-2013 s’han realitzat 3 cursos de formació ocupacional subvencionats pel SOC: Soldadura amb elèctrodes i revestit i TIG, Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions i Operacions bàsiques de restaurant i bar. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “els cursos de formació són una aposta i una de les accions fermes que realitza l’ens per tal d’activar l’economia de la comarca”. Alhora Soler ha afegit que “des de l’ens comarcal s’estan enfortint les polítiques de dinamització econòmica ja que aquestes esdevenen una actuació de primer ordre”.

El director del SOC, Joan Aregio, ha subratllat que “des del govern es manté el compromís per treballar per la formació de les persones ja que aquesta és una de les solucions per tal de sortir de l’actual crisi econòmica”. A més, Aregio ha explicat que “la formació és una de les millors respostes per fer front a un mercat laboral complex”.

Per la seva banda, el president de Baix Ebre Innova, Xavier Royo, ha apuntat que “el viver d’empreses és una oportunitat per a tots aquells alumnes que, una vegada superat el curs, volen iniciar un projecte empresarial”. Al seu torn, el conseller delegat de Baix Ebre Innova, Joan Font, ha emfatitzat que “actualment s’han de realitzar esforços públics per tal de realitzar polítiques que tinguin una repercussió activa en el mercat laboral”.

Tots els cursos han comptat amb un apartat teòric i un apartat pràctic. Així, els alumnes han realitzat pràctiques a empreses relacionades amb el seu sector d’estudi per tal d’adquirir les habilitats necessàries per dur a terme la seva feina.

Abans de l’acte de lliurament dels certificats, s’ha realitzat una reunió de treball amb el director del SOC, Joan Aregio, per tal d’analitzar diferents temàtiques i crear sinergies entre el Consell Comarcal del Baix Ebre i el Servei d’Ocupació de Catalunya.