Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Lluís Soler, nou president del Consorci per al desenvolupament del Baix Ebre i Montsià

Imatge
 
Lluís Soler, nou president del Consorci per al desenvolupament del Baix Ebre i Montsià
31/10/2011

L’assemblea constitutiva del Consorci per al desenvolupament del Baix Ebre i Montsià ha investit a Lluís Soler com a nou president. El nomenament, celebrat aquest matí al Consell Comarcal del Baix Ebre, s’ha produït gràcies als 25 vots favorables que ha rebut la candidatura de Soler. D’aquesta manera, Soler ha obtingut una presidència que compartirà amb el president del Consell Comarcal del Montsià al llarg d’aquests 4 anys.

En aquest sentit, el nou president del Consorci s’ha mostrat agraït per la confiança que li han mostrat els representats de les entitats públiques i privades, sense ànim de lucre, que han participat a l’assemblea constitutiva. Soler ha declarat que “s’ha de dinamitzar el Consorci amb nous projectes ja que suposa un instrument eficaç per a gestionar i optimitzar els recursos econòmics procedents de fons europeus i assignats al nostre àmbit territorial”. Al mateix temps, Soler ha emfatitzat “que els recursos procedents de fons europeus representen una oportunitat per a les poblacions del Baix Ebre i del Montsià que se’n poden veure beneficiades per tal de dur a terme diferents projectes de desenvolupament econòmic”. A més, Soler ha afegit que “s’ha de realitzar un full de ruta per tal de recolzar aquells projectes, públics o privats, que donin un impuls a les nostres terres”.

A l’assemblea constitutiva també han assistit el director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, i el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de les Terres de l’Ebre, Pere Vidal. Ambdós han destacat “la capacitat del nou president” i han animat a Soler a treballar amb “la màxima eficiència possible per a intentar recolzar les propostes que estimulin l’economia, que creïn llocs de treball i que generin benestar”.

El Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià és una entitat no lucrativa, constituïda com a Grup d’Acció Local. Està integrat per administracions locals i entitats privades sense ànim de lucre, implicades en el desenvolupament econòmic de la zona i en la dinamització del territori de les comarques del Baix Ebre i Montsià. Aquesta tasca es realitza mitjançant la gestió i optimització dels recursos econòmics assignats pel programa europeu Leader un cop elaborats els seus plans d’actuació. La convocatòria d’aquest any del programa Leader preveu un fons d’1 milió i mig d’euros.