Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

L’Oficina Comarcal de Consum del Consell Comarcal del Baix Ebre atén més de 600 reclamacions al llarg de l’any 2011

Imatge
 
L’Oficina Comarcal de Consum del Consell Comarcal del Baix Ebre atén més de 600 reclamacions al llarg de l’any 2011
11/04/2012

L’ Oficina Comarcal de Consum de l’ens comarcal del Baix Ebre ha tancat l’any 2011 amb 638 reclamacions, 15 queixes, 320 consultes i 8 denúncies. Unes dades que posen de manifest la contínua activitat d’aquest departament en el darrer any.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “l’oficina comarcal de consum és una figura de primer ordre per atendre les demandes i consultes que tenen els habitants de la comarca al voltant d’un producte o servei”. En aquest sentit, Soler ha remarcat que la contínua activitat del departament mostra que “any rere any s’està consolidat l’oficina de consum i això causa que la gent estigui disposada, cada vegada més, a mostrar les seves queixes davant d’un servei o producte ineficient o defectuós”.

Al seu torn, el conseller de Comerç i Consum del Consell Comarcal del Baix Ebre, Jordi Curto, ha emfatitzat amb la rellevant tasca que exerceix l’oficina comarcal de consum. Segons Curto, el fet que l’oficina comarcal hagi realitzat més de 950 atencions al llarg de l’any, mostra que “aquest servei comarcal és cada vegada més important per a la gent de la nostra comarca que necessita informació, que té inquietuds o que té queixes per una situació determinada”.

Al llarg d’aquest any 2011, i com ja va sent habitual, el sector que ha rebut més reclamacions ha estat el de la telefonia mòbil amb 198. Per darrera, el sector d’Internet amb 139 reclamacions i, en tercer lloc, la telefonia fixa amb 43. Per tal de solucionar aquestes reclamacions, l’oficina comarcal de consum ofereix el servei de mediació. O sigui, la intervenció d’una tercera persona imparcial i experta amb l’objectiu d’ajudar les parts i facilitar l’obtenció d’un acord satisfactori. En total, de les 638 reclamacions presentades, 458 s’han resolt per mediació i 71 s’han arxivat. Per altra banda, 17 s’han traslladat a inspecció i 92 s’han traslladat a arbitratge.

Més enllà de gestionar les reclamacions i solucionar els dubtes dels consumidors, des del departament de consum també es realitzen campanyes d’inspecció per tal de comprovar si l’establiment, producte o servei ofert s’atén a la normativa o disposa de la qualitat exigida. En aquest sentit, es realitzen campanyes de correcció de mercat, comprovació de protocols, comprovació de requisits generals, presa de mostres i control sistemàtic de productes industrials.

Paral·lelament, també s’ha fomentat l'adhesió a la Junta Arbitral de Consum. Durant el 2011, s’han realitzat 10 adhesions. A més, al llarg de l’any, l’oficina comarcal de consum també ha organitzat xerrades escolars, conferències, sessions informatives i cursos sobre consum responsable.